Η θωράκιση του νησιού από ακραία καιρικά φαινόμενα βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης που συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης.
Στην συνάντηση όπου συμμετείχαν δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, Στρατού, υπηρεσιών, φορέων και εθελοντικών οργανώσεων, συζητήθηκε το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών και διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων, παγετού και άλλων έντονων καιρικών φαινομένων.
“Σκοπός της συνεδρίασης του οργάνου είναι η ανταλλαγή απόψεων, γνώσεων, εμπειριών, με σκοπό να θωρακίσουμε όσο γίνεται καλύτερα το νησί μας από τέτοιου είδους φαινόμενα που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια, τα οποία είναι απροσδιόριστα, ακραία, και σύντομα. Στόχος όλων μας είναι η προστασία-θωράκιση της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος», δήλωσε ο κ. Συριγωνάκης ο οποίος νωρίτερα επισκέφθηκε τις περιοχές Ξηροπόταμος, Γιόφυρος, Χρυσοβαλάντου και Δρακουλιάρη, όπου έχουν γίνει καθαρισμοί-διανοίξεις στα ρέματα και η εικόνα που καταγράφηκε είναι θετική.

Μητροπολιτικό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο πολιτικός προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ηρακλείου Μαρίνος Παττακός πρότεινε την σύσταση Μητροπολιτικού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας προκειμένου όπως είπε, να υπάρχει μια ενιαία πολιτική επί 24ωρου βάσεως. Πρόσθεσε δε, ότι το Κέντρο μπορεί να φιλοξενηθεί στο πρώην κέντρο “Φάρος”, στη Νέα Αλικαρνασσό.

Καταλυτική για την αποφυγή δυσάρεστων γεγονότων, χαρακτηρίστηκε στην συνάντηση, η ειδική σήμανση που έχει τοποθετηθεί σε ιρλανδικές διαβάσεις, αν και ορισμένοι δυστυχώς τις αγνοούν, κόβουν τις κορδέλες και περνούν από αυτές τις επικίνδυνες διαβάσεις.
Την ανάγκη σχεδίου δράσης για τις τουριστικές περιοχές του δήμου του, επισήμανε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, ενώ την αναβάθμιση του πυροσβεστικού σταθμού Χερσονήσου ζήτησε ο δήμαρχος της περιοχής Γιάννης Σέγκος.

Μοιράσου το άρθρο: