Σε 24ωρη απεργία προχωρούν από αύριο το πρωί, ημέρα που ξεκινά η τουριστική περίοδος με τις πρώτες αφίξεις τσάρτερ, οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων στην Κρήτη, όπως αποφάσισε η διοίκηση του Σωματείου «Ο Ερμής», με αφορμή την άρνηση των εργοδοτών για υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Οι οδηγοί προχώρησαν σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, επισημαίνοντας ότι πλέον ο κλάδος αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης.
Σε δηλώσεις του ο Σταύρος Σεραφειμίδης, πρόεδρος του Σωματείου «Ερμής» ανέφερε: «Δυστυχώς, οι εργοδότες δεν προσέρχονται να υπογράψουν τη νέα συλλογική σύμβαση Εργασίας, που είναι ίδια η περσινή. Ζητούν μειώσεις, ζητούν να φύγουν σοβαρά πράγματα, θεσμικά και οικονομικά, μέσα από τη σύμβαση με πρόσχημα τον κορονοϊό. Οι συνάδελφοι μας έχουν φτάσει στα όριά τους. Φωνάζουμε εδώ και τρεις μήνες και δυστυχώς δεν μας ακούει κανείς. Ανοίγει ο τουρισμός κι αυτή την στιγμή έπρεπε να κάνουμε τον σταυρό μας και να πάμε στην εργασία μας. Κι εμείς δυστυχώς από αύριο δεν ξέρουμε με τι εργασιακές σχέσεις θα πάμε στη δουλειά μας».

Κινητοποιήσεις για την Πέμπτη έχουν προαναγγείλει και οι ξεναγοί στην Κρήτη, ενώ την Πέμπτη επίσης ανακοίνωσε κλείσιμο καταστημάτων ο Σύνδεσμος Επισιτισμού και Διασκέδασης νομού Ηρακλείου.

Μοιράσου το άρθρο: