Επίσκεψη σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της πόλης πραγματοποίησε σήμερα ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, με την ευκαιρία της επανεκκίνησης της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Παιδείας, Νίκο Αγγελάκη, επισκέφθηκε το 4ο Δημοτικό Νέας Αλικαρνασσού όπου ενημερώθηκε από τον διευθυντή του και πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, Αντώνη Περισυνάκη, για τις συνθήκες επαναλειτουργίας του σχολείου.

Στη συνέχεια πήγε στο σχολικό συγκρότημα της οδού Πυράνθου, όπου στεγάζονται το 30ο και 49ο Δημοτικό, το 2ο Ειδικό Σχολείο, το 19ο και το 41ο Νηπιαγωγείο. Εκεί είχε εκτενή ενημέρωση από τους διευθυντές και τους δασκάλους των σχολείων, άκουσε ορισμένα από τα αιτήματά τους και διαπίστωσε με ικανοποίηση ότι τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Αμέσως μετά δήλωσε: «Χάρη στην μεθοδική  δουλειά όλων των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου και την πολύ καλή συνεργασία της Αντιδημαρχίας Παιδείας και των Σχολικών Επιτροπών με την Περιφερειακή  Διεύθυνση Κρήτης και την εκπαιδευτική κοινότητα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε τα σχολεία της πόλης να ανοίγουν πληρώντας όλες τις προϋποθέσεις για την ασφάλεια των παιδιών και των εκπαιδευτικών. Μετά τα λύκεια και τα γυμνάσια, πλέον άνοιξαν και τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Μάλιστα, είχα την ευκαιρία να δω από κοντά με πόσο μεράκι δούλεψαν οι ίδιοι οι δάσκαλοι στο διάστημα που ήταν κλειστά τα σχολεία, ώστε τα παιδιά να επιστρέψουν σε ένα όμορφο και λειτουργικό περιβάλλον.

Τους αξίζουν συγχαρητήρια. Ως Δήμος Ηρακλείου στηρίζουμε εμπράκτως τους δασκάλους, τους γονείς και τους μικρούς μαθητές και σε αυτήν την ιδιαίτερη περίοδο. Θα είμαστε δίπλα τους, πάντα στο μέτρο των  δυνατοτήτων  μας, σε οτιδήποτε χρειαστούν και παράλληλα η προσοχή μας είναι και θα παραμείνει στραμμένη στην τήρηση των μέτρων ασφαλείας για την αποφυγή  της περαιτέρω διάδοσης της πανδημίας».

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας από την πλευρά του, ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για την άψογη συνεργασία που είχαν όλο αυτό το διάστημα, αλλά και σε όλες τις υπηρεσίες και τις εταιρείες  του Δήμου που συνέβαλλαν στην προμήθεια, την φύλαξη και την διανομή των ειδών ατομικής προστασίας.

Μοιράσου το άρθρο: