«Σε καλό δρόμο βρίσκονται οι μελέτες του ΒΟΑΚ», ανέφερε σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, μετά τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, ενημερώνοντας το Περιφερειακό Συμβούλιο, που συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη.

Ο Περιφερειάρχης δήλωσε ικανοποιημένος από την συνάντηση με τον υφυπουργό Υποδομών, Γιάννη Κεφαλογιάννη και το γενικό γραμματέα, Γιώργο Καραγιάννη, και την αποδοχή των προτάσεων της Περιφέρειας τονίζοντας, πως με την πίεση όλων των φορέων της Κρήτης μπορούν να γίνουν όλα τα μεγάλα έργα. Αναφέρθηκε δε στα εγγειοβελτιωτικά και υδρευτικά έργα, όπως του Πλατύ Ποταμού, των Αμιρών και της Ιεράπετρας, με δημοπρατήσεις που μπορούν να υπάρξουν μέσα στη διετία 2021-2022.

Στάθηκε παράλληλα και στα έργα της οδικής ασφάλειας, για τα οποία τόνισε πως μαζί με τις αποκαταστάσεις των ζημιών προχωρούν και θα υπάρξουν δημοπρατήσεις εντός του φθινοπώρου.

Ο κ. Αρναουτάκης συζήτησε και τις εξελίξεις στον ΒΟΑΚ, λέγοντας πως για την Περιφέρεια εκτείνεται από την Κίσσαμο έως τη Σητεία και πως με τις μελέτες να προχωρούν εντός του έτους, τις περιβαλλοντικές εγκρίσεις να δίνονται την επόμενη η χρονιά, το  έργο θα μπορεί να μπει σε τροχιά υλοποίησης τη μεθεπόμενη χρονιά.

«Παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις, διεκδικούμε και συνεργαζόμαστε. Κάθε εβδομάδα θα έχουμε επαφές με όλα τα υπουργεία για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για τα έργα της Κρήτης. Ήταν πολύ θετική η επίσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών και η αποδοχή των προτάσεων μας από τον Υπουργό και το Γενικό Γραμματέα», τόνισε ο κ. Αρναουτάκης.

Μοιράσου το άρθρο: