Τον παραλιακό οικισμό Μπαλί που έχει πληγεί από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τα Ανώγεια, επισκέφθηκε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, τη δεύτερη ημέρα περιοδεία της στην Κρήτη.

Από το Μπαλί ζήτησε τον ορισμό συντονιστή υπουργού, προκειμένου να λυθούν τα γραφειοκρατικά ζητήματα και να αντιμετωπιστούν σύντομα τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία, ενώ στα Ανώγεια είπε ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι στην πρώτη γραμμή για τη διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων.
Συγκεκριμένα κατά την επίσκεψή της στο Μπαλί δήλωσε: «Είναι άλλο να στο περιγράφουν και άλλο να βλέπεις με τα μάτια σου αυτή την υπέροχη παραλία, που τη γνωρίσαμε όλοι και την αμμουδιά και τα καταγάλανα νερά της, να είναι σε αυτή την κατάσταση.
Εμείς θα καταθέσουμε τροπολογία για να χαρακτηριστεί η περιοχή, να χαρακτηριστούν οι κάτοικοι πλημμυροπαθείς, για να αντιμετωπιστούν γραφειοκρατικές διαδικασίες και εμπόδια.
Αλλά το λέω, για άλλη μία φορά, ότι αυτό που έχει σημασία είναι να μην παλεύουν οι κάτοικοι μόνοι τους, οι δήμαρχοι και η περιφέρεια. Η κυβέρνηση πρέπει να δείξει την πολιτική βούληση και πρέπει να ορίσει συντονιστή Υπουργό για να λύσει όλα τα προβλήματα, που δημιουργούνται με τις υπηρεσίες, τους οργανισμούς και τις διαδικασίες, που είναι πάρα πολλά. Εάν δεν το κάνει τώρα, σε λίγες μέρες θα παλεύουν οι άνθρωποι μόνοι.
Εμείς θα είμαστε εδώ, θα παρακολουθούμε από κοντά και μέσα από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο θα κάνουμε ότι μπορούμε για να μην μείνουν μόνοι τους οι κάτοικοι της Κρήτης σε αυτή την περιπέτεια».

Στα Ανώγεια

Στα Ανώγεια η κ. Γεννηματά κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο του Ολοκαυτώματος και των Ανωγειανών που έχουν πέσει στους εθνικούς αγώνες και στις δηλώσεις της σημείωσε: «Σε τούτο δω το μέρος, μπροστά σε αυτό το μνημείο, δεν μπορεί παρά το μυαλό όλων μας να πάει σε ώρες μαρτυρικές, στον αγώνα των Ανωγειανών για την ελευθερία και απέναντι στο ναζισμό, αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια. Φόρο τιμής σε όσους χάθηκαν, σε όσους αγωνίστηκαν για να μπορούμε να ζούμε εμείς ελεύθερα.
Και δεν μπορεί παρά το μυαλό μου να πηγαίνει στο μεγάλο Ανδρέα Παπανδρέου, τον ιδρυτή της παράταξης μας, που ίσως ήταν η τελευταία του πολιτική πράξη η εντολή του, έτσι ώστε το ελληνικό κράτος επίσημα να διεκδικήσει τις Γερμανικές αποζημιώσεις.
Σε αυτόν ακριβώς το δρόμο, σε αυτή την κατεύθυνση το Κίνημα Αλλαγής πορεύεται και σήμερα. Είμαστε στο πλευρό των ανθρώπων που αγωνίζονται. Συναντιόμαστε διαρκώς μαζί τους. Είναι εν ζωή παλιοί αγωνιστές, αλλά και νεότεροι άνθρωποι, που πιστεύουν σε αυτή την προσπάθεια. Το Κίνημα Αλλαγής, λοιπόν, είναι στην πρώτη γραμμή για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων».

Μοιράσου το άρθρο: