«Η πρόληψη και η ετοιμότητα είναι βασικές συνιστώσες της αποτελεσματικής αντίδρασης στις φυσικές καταστροφές», τόνισε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, στην τοποθέτησή του κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση του 7ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Πολιτική Προστασία και τις νέες Τεχνολογίες που πραγματοποιείται διαδικτυακά. 

Ο κ. Αρναουτάκης υπογράμμισε πως η Περιφέρεια Κρήτης πάντα είναι προσηλωμένη στη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής και της προστασία της περιουσίας των πολιτών, και ενισχύει κάθε πρωτοβουλία και κάθε συνεργασία προς την κατεύθυνση αυτή. «Σε συνεργασία με τον Περιφερειακό Συντονιστή, τα Σώματα Ασφαλείας και τα συναρμόδια Υπουργεία απλώνουμε ένα δίχτυ διαρκούς ετοιμότητας. Μια ασπίδα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των πολιτών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθύμισε μάλιστα τη συμμετοχή της Περιφέρειας στον Εθνικό Μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων και με άξονα αναφοράς την υφιστάμενη κλιματική κρίση, εξηγώντας πως δημιουργείται ένας μηχανισμός τεσσάρων επιπέδων που συνοψίζεται στην πρόληψη, στην ετοιμότητα, στην αντιμετώπιση και τελικά στην αποκατάσταση των ζημιών σε περιουσίες, φυσικό πλούτο και στην πολιτιστική κληρονομιά.

Από την Περιφέρεια Κρήτης στην έναρξη εργασιών συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Τάσος Κουρουπάκης.

Μοιράσου το άρθρο: