Στις εξελίξεις στον χώρο της πληροφόρησης, της επικοινωνίας της ενημέρωσης, αλλά και στο σημαντικό ρόλο της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της έρευνας, αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, μιλώντας στην έναρξη του 6ου διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου με θέμα: «Επικοινωνία, πληροφόρηση, ενημέρωση και εκπαίδευση στην ύστερη νεωτερικότητα», που πραγματοποιείται στο Πολιτιστικό Κέντρου Ηρακλείου με συνδιοργανωτές το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών -Κοινωνικών Επιστημών και την Περιφέρεια Κρήτης.

Μάλιστα ο κ, Αρναουτάκης αναφερόμενος στο νέο περιβάλλον, επισήμανε ότι, «η επικοινωνία, η πληροφόρηση, η ενημέρωση και η εκπαίδευση καθιστούν αναγκαία τη θέσπιση ενός κώδικα «ψηφιακής ηθικής», μια συνθήκη που θα εγγυάται βασικά δικαιώματα και ταυτόχρονα θα μειώνει τις ανισότητες, εξασφαλίζοντας σε όλους τους δρώντες την κοινή αφετηρία».

Η Περιφέρεια Κρήτης «ανοίγει δρόμο» στη νέα εποχή της πληροφόρησης της επικοινωνίας. Με αυτό το δεδομένο, ανέφερε ο κ. Αρναουτάκης, τα τελευταία χρόνια μέσα από την αξιοποίηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων του νησιού, ανταποκρινόμαστε στις νέες ανάγκες και τις απαιτήσεις των καιρών.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Αρναουτάκης πρόσθεσε: «Η Περιφέρεια Κρήτης, εισέρχεται δυναμικά στον αστερισμό μιας νέας εποχής, ακολουθώντας εμπροσθοβαρή στρατηγική, διαμορφώνουμε μια πολυθεματική ατζέντα, αποκτώντας ρόλο και λόγο σε όλα τα μεγάλα ζητήματα του νησιού μας και ανοίγουμε το δρόμο στην νέα εποχή της πληροφόρησης και της επικοινωνίας, της σύγχρονης εκπαίδευσης και με αυτό το δεδομένο τα συμπεράσματα του συνεδρίου θα είναι χρήσιμος οδηγός για όλους μας».

Μοιράσου το άρθρο: