Στα δικαστήρια οδηγήθηκαν σήμερα 18 συλληφθέντες από το Ηράκλειο, το Τυμπάκι και το Ρέθυμνο, στο πλαίσιο των ελέγχων που έγιναν τόσο πριν την προσυγκέντρωση χθες το απόγευμα όσο και κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που διαδραματίστηκαν αργά το βράδυ στο Τυμπάκι. Πέντε από τους συλληφθέντες προκάλεσαν φθορές σε άτυπο λατρευτικό χώρο που χρησιμοποιούν οι Πακιστανικής καταγωγής μετανάστες που ζουν στην περιοχή, ενώ οι υπόλοιποι έφεραν μαχαίρια, ρόπαλα, μαγκούρες αλλά και ναρκωτικά.

Χθες το βράδυ, ένταση και μικροεπεισόδια συνόδευσαν το τέλος της συγκέντρωσης που έγινε σε Μοίρες και Τυμπάκι, με αφορμή το κάλεσμα διαμαρτυρίας κατά των ξένων εργατών που βρίσκονται στη Μεσαρά.

Οι συγκεντρωμένοι, μετά την παρουσία τους στις Μοίρες, έκαναν πορεία ως το Τυμπάκι και το τυποποιητήριο όπου είχαν διαδραματιστεί τα επεισόδια την περασμένη εβδομάδα ανάμεσα σε ξένους εργάτες και ντόπιους κατοίκους, και επιχείρησαν να βανδαλίσουν το μέρος που χρησιμοποιούν οι μετανάστες εργάτες ως τόπο λατρείας.

Από τα μικροεπεισόδια τραυματίστηκε ελαφρά ένας κάτοικος Τυμπακίου, ενώ ακολούθησαν και προσαγωγές από την αστυνομία. Η ισχυρή αστυνομική παρουσία που είχε δημιουργήσει έναν ασφυκτικό κλοιό από τις Μοίρες ως το Τυμπάκι απέτρεψε τα χειρότερα, καθώς έγινε χρήση χημικών και τα επεισόδια δεν επεκτάθηκαν.

Νωρίτερα, στον κόμβο των Αθανάτων όπου είχε δοθεί το αρχικό ραντεβού, η προσυγκέντρωση ακυρώθηκε μετά από προληπτικούς ελέγχους με την συμμετοχή αντρών των ΤΑΕ και της Τροχαίας. Από νωρίς το πρωί η αστυνομία είχε προχωρήσει στις 12 πρώτες συλλήψεις σε Ηράκλειο, Τυμπάκι και Ρέθυμνο, αφού βρέθηκε οπλισμός στην κατοχή των συλληφθέντων.

Μοιράσου το άρθρο: