Προφυλακίστηκε πριν λίγο με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα Ηρακλείου, ο 51χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 79χρονου στις Μοίρες του δήμου Φαιστού, και για τέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονίας, κατά της συζύγου του θύματος που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, του 17χρονου εγγονού του και δύο ακόμη παιδιών.

Στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου είχαν μαζευτεί από το πρωί πολλοί συγγενείς και φίλοι του θύματος, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη για την προστασία του.

Οι αστυνομικοί τον έβαλαν στα δικαστήρια από την πλαϊνή πόρτα, αλλά κατά την αναχώρησή του δημιουργήθηκε ένταση από τους συγκεντρωμένους, αλλά η ισχυρή αστυνομική δύναμη απέτρεψε τον προπηλακισμό του.

Την περασμένη Τετάρτη ο 51χρονος πήγε στο σπίτι του 79χρονου, ο οποίος ενοικίαζε ένα μικρό διαμέρισμα στην πρώην σύζυγό του στον πρώτο όροφο της οικίας του.

Ο 79χρονος του ζήτησε το λόγο για τη φασαρία που έκανε, ενώ δεν του απαντούσε στις ερωτήσεις για το ύψος του ενοικίου. Τότε ο 51χρονος τον πυροβόλησε μια φορά στο κεφάλι και τον σκότωσε, ενώ πυροβόλησε και εναντίον της συζύγου του την οποία τραυμάτισε στην ωμοπλάτη. Συνέχισε να πυροβολεί την πόρτα του σπιτιού μέσα στο οποίο βρισκόταν ο 17χρονος εγγονός του θύματος και δύο φίλοι του, οι οποίο γλύτωσαν «ως εκ θαύματος».

Μοιράσου το άρθρο: