Ένα αξιόλογο μέρος της προσωπικής του βιβλιοθήκης, το γραφείο του, αλλά και προσωπικά του αντικείμενα, του βραβευμένου Ηρακλειώτη ποιητή και μεταφραστή, Χριστόφορου Λιοντάκη, παρέλαβε η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου κατ’ επιθυμία του ιδίου.   

Στη δωρεά συμπεριλαμβάνεται μέρος της βιβλιοθήκης, του επίσης αξιόλογου Ηρακλειώτη ποιητή, Μηνά Δημάκη.

Ο Χριστόφορος Λιοντάκης υπήρξε επίλεκτο μέλος της λεγόμενης «γενιάς του 70». Νομικός, με έντονη και δημιουργική ανησυχία, παρακολούθησε μαθήματα φιλοσοφίας του δικαίου. Παράλληλα υπήρξε και εξαίρετος μεταφραστής, ιδιαίτερα έργων της Γαλλικής λογοτεχνίας. Η ποίησή του αναδεικνύει τον συνεχή αγώνα της συμφιλίωσης των προσωπικών του οραμάτων, με τις αναμνήσεις της παιδικής και εφηβικής του ηλικίας. Προβληματισμένος από τα βιώματα που τον φόρτωσε η εποχή του, καταγίνεται διαρκώς, αναζητώντας μέσα από τους στίχους του την γέφυρα που θα ενώσει τις διαφορετικές περιόδους της ζωής του. Το παιδί, τον έφηβο, τον ενήλικο άνδρα.  Αυτός ο διαρκής αγώνας, είναι το μεγαλείο της ποίησης του, ό,τι την κάνει διαφορετική.

Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη στην ανακοίνωσή της, ευχαριστεί ιδιαιτέρως τη Δέσποινα Λιοντάκη, που μερίμνησε ώστε να υλοποιηθεί η προαναφερόμενη δωρεά.

Μοιράσου το άρθρο: