Στην Αθήνα ταξιδεύουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, Κρητικά υφαντά σε μοναδικές δημιουργίες με βάση την παραδοσιακή τέχνη των γιαγιάδων αλλά με μια σύγχρονη ματιά.

Πρόκειται για μια διήμερη εκδήλωση με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και τον Αναπτυξιακό Σύλλογο Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης με τίτλο: «Τα Κρητικά υφαντά και η εξέλιξη τους», που θα παρουσιαστεί στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

Η εκδήλωση εντάσσεται στα πλαίσια της έκθεσης που πραγματοποιεί φέτος το Ίδρυμα με θέμα: «Ελληνική Μόδα: 100 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας».

Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών, Μαρία Πιτσικάκη: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένες που μπορούμε μετά από προσπάθεια χρόνων να υλοποιήσουμε μια τόσο σημαντική δράση που καλλιεργεί την εξωστρέφεια του συλλόγου μας αλλά έχει κι ένα διπλό ρόλο. Αυτός συνίσταται στο γεγονός ότι αφενός επικοινωνούμε με τρόπο σύγχρονο και επιχειρηματικό μια παραδοσιακή τέχνη που παραλάβαμε από τις γιαγιάδες μας, και αφετέρου δημιουργούμε την επιχειρηματική προοπτική για τα μέλη μας και τις δημιουργίες τους προκειμένου να βρουν τη θέση τους στην αγορά της μόδας».

Όσοι επισκεφθούν την έκθεση θα μπορέσουν να θαυμάσουν υφαντά δημιουργήματα μόδας, όπως νυφικό, ενδύματα, τσάντες, παπούτσια και αξεσουάρ.

Ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης θα προσφέρει κέρασμα με παραδοσιακά Κρητικά προϊόντα.

 

Μοιράσου το άρθρο: