Σε τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε η Επιτροπή «Ελλάδα 2021», στην οποία μετείχαν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, η πρόεδρος της Επιτροπής, Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, πήρε μέρος ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, καθώς και οι υπόλοιποι δήμαρχοι της χώρας που έχουν καταθέσει προτάσεις στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός το μεγαλύτερο μέρος των προτάσεων που έχουν υποβάλλει οι Δήμοι, θα καλυφθεί με ειδική πρόσκληση μέσα από το πρόγραμμα «Τρίτσης» το οποίο για το σκοπό αυτό θα διαθέσει το ποσό των 50 εκ. ευρώ.

Απευθυνόμενος στους Δημάρχους της χώρας ο κ. Μητσοτάκης τους κάλεσε να κάνουν τις δικές τους «μικρές επαναστάσεις», αλλάζοντας την όψη των πόλεων τους, εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία που δίδεται μέσα από την διοργάνωση των επετειακών εκδηλώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Ηρακλείου έχει καταθέσει δύο προτάσεις στον άξονα «Παράθυρο στο μέλλον».

Η πρώτη έχει στόχο να δημιουργήσει μια τοπική ψηφιακή αγορά πληροφοριών ώστε οργανισμοί και πολίτες να διευκολύνονται στην λήψη αποφάσεων, να δημιουργούν νέες μεταπληροφορίες, ευφυείς εφαρμογές και επιχειρηματικές λύσεις.

Έτσι, με επίκεντρο τα δεδομένα της πόλης, «εκδημοκρατίζεται» η τοπική διακυβέρνηση, αυξάνεται η συμμετοχικότητα των πολιτών και αναπτύσσεται περαιτέρω η επιχειρηματικότητα.

Η δεύτερη πρόταση  αφορά στην σύμπραξη επιχειρήσεων για την δημιουργία Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας στον Τουρισμό.

Με την υλοποίηση της πρότασης θα δημιουργηθεί σύμπραξη τοπικών επιχειρήσεων, που υιοθετούν ένα συμφωνημένο πολιτιστικό και τουριστικό αφήγημα για την πόλη και ενεργούν στη βάση Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας. Για να ολοκληρωθεί αυτή η πολιτική, οργανωτικό ρόλο θα έχει ο Δήμος Ηρακλείου. Στόχος της σύμπραξης είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στηριγμένη στην ποιότητα, την Κρητική ταυτότητα, συνάφεια με το χαρτοφυλάκιο τουριστικών προϊόντων της πόλης , εγγύτητα με τις πολιτιστικές διαδρομές, ικανοποίηση λειτουργικών και οργανωτικών προτύπων.

Μοιράσου το άρθρο: