Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης και Αθλοπαιδιών «Ηράκλειο», πραγματοποίησε ο υφυπουργός Αθλητισμού και βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ομίλου, Μιχάλη Δελάκη, και μέλη της διοίκησης.

Ο Υφυπουργός εξήρε τη σημασία της αποκατάστασης του ευθυγράμμου τμήματος Μπέμπο – Αγίου Φραγκίσκου και Ορεκιόνε των Ενετικών Τειχών, προς όφελος της ανάδειξης του συνόλου μνημείου.

Στο πλαίσιο των εργασιών αποκατάστασης των τειχών, άκουσε τον προβληματισμό του ΟΑΑΗ για το μέλλον των εγκαταστάσεών του που βρίσκονται πλησίον των τειχών, καθώς σήμερα εξυπηρετούν τις ανάγκες άθλησης πάνω από 700 παιδιών, αλλά και φιλοξενούν σπουδαίες αθλητικές διοργανώσεις για την πόλη.

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε την ανάγκη της υποστήριξης του Ομίλου, δήλωσε ότι είναι σε στενή συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς και τόνισε: «Ο ρόλος και η προσφορά του ΟΑΑΗ είναι εξαιρετικά σημαντική στην κοινωνία του Ηρακλείου και είναι ξεκάθαρο ότι η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων δεν έρχεται σε σύγκρουση με το αναγκαίο επίσης έργο της συντήρησης των ενετικών τειχών. Βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με την διοίκηση του Ομίλου, αλλά και με το Δήμο Ηρακλείου για την απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών. Η σχετική πρόταση για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του ΟΑΑΗ και των εργασιών συντήρησης στα Ενετικά Τείχη βρίσκεται στην σωστή κατεύθυνση και αποτελεί και προσωπικό στοίχημα η υλοποίησή της».

Με το δήμαρχο Ηρακλείου

Σήμερα ο κ. Αυγενάκης συναντήθηκε για το θέμα αυτό με το δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινού, παρουσία του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Γιάννη Αναστασάκη, και του προέδρου του Ομίλου, Μιχάλη Δελάκη.

Στη συνάντηση διαπιστώθηκε το κοινό πνεύμα στην διαχείριση του προβλήματος, προκειμένου να μπορέσουν να ολοκληρωθούν τα έργα συντήρησης στα Ενετικά Τείχη και να παραμείνουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις τένις του ομίλου, αναβαθμισμένες, στη βάση μιας πρότασης ανακαίνισης του Πάρκου Νεολαίας.

Μοιράσου το άρθρο: