Με απόφαση που υπέγραψε η πρώην υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, παραχωρείται στο δήμο Χερσονήσου ο τουριστικός λιμένας Μαλίων. Ο δήμος θα αναλάβει τώρα την επικαιροποίηση των μελετών και την ολοκλήρωση κατασκευής και λειτουργίας του λιμένα.

Η Υπουργός αξιολόγησε το αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου και της τοπικής κοινωνίας και προέβη στην απαραίτητη νομοθετική διαδικασία, που επέτρεψε την παραχώρηση της συγκεκριμένης λιμενικής υποδομής στο Δήμο Χερσονήσου για 43 χρόνια.
Ο δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Μαστοράκης ευχαρίστησε την κυρία Κουντουρά, τους συνεργάτες της και τα στελέχη του Υπουργείου, για την άμεση ανταπόκρισή τους και την ολοκλήρωση των διαδικασιών παραχώρησης και δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Με την υπογραφή της σύμβασης ανοίγει μια καινούρια σελίδα στην τουριστική ανάπτυξη των Μαλίων και του Δήμου μας. Η επικαιροποίηση και οριστικοποίηση μελετών και διαδικασιών που αφορούν στην ολοκλήρωση των έργων, και την όσο το δυνατόν πιο άμεση αξιοποίηση και λειτουργία της τουριστικής αυτής λιμενικής υποδομής, αποτελεί πλέον στρατηγικό στόχο για τον τόπο μας.
Ο Δήμος μας είναι πλέον μπροστά σε μια σημαντική πρόκληση που μπορεί να αλλάξει το τουριστικό τού προφίλ και να επανατοποθετηθεί στο άκρως ανταγωνιστικό παγκόσμιο τουριστικό περιβάλλον».

Μοιράσου το άρθρο: