Κάλεσμα σε συστράτευση και ένωση δυνάμεων για την επέτειο των 200 χρόνων από την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους, απηύθυνε χθες από το Ηράκλειο, η πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη. Κατά την παραμονή της στο Ηράκλειο είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο, τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, τον δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό και εκπροσώπους φορέων της πόλης.


Η κ. Αγγελοπούλου δήλωσε εντυπωσιασμένη από τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί στο πλαίσιο των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Κρήτη το 2021. “Η κοινωνία χρειάζεται το λίπασμα, το υλικό για να την κάνει να δει προκοπή. Το 2021 ας είναι εφαλτήριο για τα επόμενα χρόνια. Η Κρήτη αγωνίστηκε με επαναστάσεις και ξεσηκωμούς πολύ πριν το 1821, κι αυτό πρέπει να αναδειχθεί ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με τον περιφερειάρχη Κρήτης

Η Περιφέρεια Κρήτης θα είναι αρωγός, σε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες, ενέργειες και δράσεις που θα αναληφθούν για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, στη συνάντηση που είχε χθες με την κ. Αγγελοπούλου τόνισε, “η Επιτροπή ‘Ελλάδα 2021’ αποτελεί το κατάλληλο όχημα, όχι για να ξαναγράψουμε την Ιστορία. Αλλά για να επενδύσουμε στην υπεραξία μας. Συνεπιβάτες θα είμαστε όλοι μας.


Η Περιφέρεια Κρήτης θα είναι αρωγός σε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες, ενέργειες και δράσεις που θα αναληφθούν, καταθέτοντας τις δικές της προτάσεις και ιδέες. Πιάνοντας το νήμα της Ιστορίας, μπορούμε να επιτύχουμε έναν μεγάλο εθνικό στόχο: Να βγάλουμε την Ελλάδα στο φως!».

Από την πλευρά της, η κ. Αγγελοπούλου τόνισε, «αυτό, που συζητάμε, αυτό που έχει μεγάλη σημασία και δείχνει και μία ιδιαίτερη ευαισθησία και ευφυΐα που έχει ο κύριος Περιφερειάρχης και οι συνεργάτες του, είναι ακριβώς στους νέους ανθρώπους, στους μαθητές, σε όλα τα σχολεία να δοθεί η δυνατότητα να μάθουν πάρα πολλά από την ιστορία τους γιατί αυτά που έγιναν τότε δεν περνάνε μόνο σαν μία ανάγνωση από το βιβλίο ιστορίας. Είναι μαθήματα ζωής για τους επόμενους. Και ακριβώς με την τεχνολογία και με την καινοτομία που υπάρχει τώρα, και ξέρω ότι εδώ το Ηράκλειο είναι αυτό που λένε hub, είναι κοιλάδα καινοτομίας, τεχνολογίας, εκπαίδευσης και μάθησης με όλα αυτά τα ιδρύματα που έχετε, αυτά να μπορέσουμε να τα διασώσουμε στο χρόνο. Πάμε για τα επόμενα χρόνια”.

Με τον δήμαρχο Ηρακλείου

Σημαντική για την επιτυχία των εκδηλώσεων χαρακτήρισε την παρουσία της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου στην Επιτροπή ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος την υποδέχτηκε στη Λότζια.

«Φιλοδοξούμε η επέτειος να αποτελέσει μια βάση για να συνεχιστούν οι εκδηλώσεις για την κοινότητα. Ξέρω απέξω κι ανακατωτά τις προτάσεις του Δήμου Ηρακλείου. Θα πρέπει να προχωρήσετε στη χαρτογράφηση του τουρισμού και να αναδειχθούν τα τοπικά προϊόντα για να υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη. Κάθε ενέργεια θα πρέπει να αποσκοπεί στο μέλλον”, δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”.


Η κ. Αγγελοπούλου επισκέφθηκε το Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, όπου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του. Στην τοποθέτηση της χαρακτήρισε στοίχημα «να συνδυαστούν όλες οι ζωντανές δυνάμεις του τόπου, για να κάνουν κάτι εμβληματικό που θα δώσει κάτι μεγαλύτερο.Δεν θέλουμε να ξοδευτεί ούτε ένα ευρώ για να πάει σε κάτι εφήμερο. Δεν θέλουμε γλέντια και πανηγύρια», τόνισε.

Στην Ελούντα
Σήμερα το απόγευμα η κ. Αγγελοπούλου θα επισκεφθεί τη Σπιναλόγκα και την Πλάκα της Ελούντας, και θα έχει ενημερωτική συνάντηση σε ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής.

Μοιράσου το άρθρο: