Το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» παρουσιάζει στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Ηρακλείου, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, σε εκδήλωση ξενοδοχειακή μονάδα της Αμουδάρας.
Σε πρώτη φάση, το πρόγραμμα περιλαμβάνει σύμφωνα με τον Υπουργό για την Κρήτη 49 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 152 εκατομμυρίων ευρώ. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος για όλη την Ελλάδα ανέρχεται σε 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την παρακολούθηση του προγράμματος και την εκπόνηση μελετών, επισημαίνοντας την ανάγκη για στελέχωση με το αναγκαίο προσωπικό.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό και επισκέφθηκε τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης. Η συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Μαρία Κοζυράκη ζήτησε από τον κ. Θεοδωρικάκο, να συμπεριληφθούν οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας, στο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας, προκειμένου να στελεχωθούν με προσωπικό.
Ο Υπουργός από τη μεριά του τόνισε τη σημασία του ρόλου των αποκεντρωμένων διοικήσεων για τη σωστή και αποτελεσματική λειτουργία της διοικητικής δομής του Κράτους στην Περιφέρεια.

Μοιράσου το άρθρο: