Με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων συναντήθηκε στο Επιμελητήριο Λασιθίου στον Αγ. Νικόλαο, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, που πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία σε Λασίθι και Ηράκλειο.

Σε δηλώσεις της αναφέρθηκε στη Σύνοδο Κορυφής, λέγοντας ότι η Ευρώπη είναι σε σταυροδρόμι και τόνισε: «Αν από αυτή τη σύνοδο βγει διχασμένη και διστακτική βάζει νάρκες στα θεμέλια της ίδιας της ύπαρξης της. Οι φειδωλοί του βορρά επιτέλους να καταλάβουν ότι δεν αντέχουν οι λαοί άλλη λιτότητα και φτώχεια».

Η κα. Γεννηματά στάθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί στον τουρισμό λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού, αλλά και στην οικονομία. «Βρισκόμαστε εδώ στην Κρήτη, είπε, στη μέση της τουριστικής σεζόν και η κατάσταση στον τουρισμό είναι αποκαρδιωτική. Οι καθυστερήσεις και τα λάθη της Κυβέρνησης έχουν το αποτύπωμά τους σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Επιτέλους η Κυβέρνηση να ξεκολλήσει από τις εμμονές της. Να πάρει στοχευμένα μέτρα, άμεσα να ανοίξει τα αυτιά της στις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής. Να στηρίξουμε τώρα κάθε νοικοκυριό, κάθε επιχείρηση για να μπορούμε αύριο να εγγυηθούμε την ελπίδα και την ανάκαμψη. Να κρατήσουμε ζωντανή την οικονομία και όρθια την κοινωνία».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής στάθηκε και στις αποκαλύψεις για το Μάτι ασκώντας κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ. «Για όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, επισήμανε, από το παραδικαστικό κύκλωμα, τα μαγαζιά και τα παραμάγαζα, μέχρι την απόπειρα συγκάλυψης ευθυνών για το Μάτι, το λόγο έχει η Δικαιοσύνη για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι. Οι χειρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύονται προκλητικοί και απαράδεκτοι. Διαχειρίστηκαν τις τύχες μας χωρίς αίσθηση καθήκοντος και δημοκρατικό ήθος».

Τέλος η κα, Γεννηματά αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών σημειώνοντας: «Έχω τοποθετηθεί πολλές φορές ότι θα είναι τυχοδιωκτική επιλογή αυτή την ώρα οι πρόωρες εκλογές. Η Κυβέρνηση έχει νωπή και ισχυρή εντολή και καλά θα κάνει να ασχοληθεί και να δώσει απαντήσεις στα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας που είναι μεγάλα».

Μοιράσου το άρθρο: