Συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο του Ηρακλείου πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη το πρωί, δημόσιοι υπάλληλοι και εκπαιδευτικοί, που μετείχαν στην απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ και η ΔΟΕ.

Σε ανακοίνωσή τους οι σύλλογοι εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, «Δ. Θεοτοκόπουλος» και «Φαιστός», αναφέρουν ότι αγωνίζονται για τη δημόσια παιδεία και διεκδικούν:

-Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, με μέγιστο τους 15 και με ένα μαθητή ανά θρανίο, έτσι ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις όπως και στους άλλους κλειστούς χώρους. Κατάργηση του νόμου Κεραμέως που αύξησε τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα στους 25 από 22 εν μέσω πανδημίας.

-Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία και όχι στις 3μηνες συμβάσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών. -Επιπλέον εκπαιδευτικούς στη διάθεση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης που θα καλύπτουν έκτακτες εκπαιδευτικές ανάγκες στα σχολεία.

-Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ, δωρεάν από το κράτος, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

-Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.

Μοιράσου το άρθρο: