Συνεδρίασε χθες για τελευταία φορά με την παρούσα σύνθεση του, το περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης, το οποίο ενέκρινε μεταξύ άλλων, την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας έως το δεύτερο τρίμηνο του 2019, 16 μελέτες έργων υποδομής και ανάπτυξης καθώς και την εισήγηση για την υλοποίηση 4 ανταγωνιστικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρθηκε στην απορροφητικότητα των πόρων αλλά και στις ασφαλιστικές δικλείδες που θα πρέπει να μπουν, την νέα περίοδο, προκειμένου να προχωρήσουν τα έργα.
Σέ κλίμα φορτισμένο συναισθηματικά, κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος του Σώματος Γιώργος Πιτσούλης και κατά τη λήξη ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ευχαρίστησαν θερμά για την συνεργασία τις παρατάξεις και όλα τα μέλη του Περιφερειακού συμβουλίου.
Επίσης, ο Πρόεδρος Γιώργος Πιτσούλης αναφέρθηκε στην συμβολή και στό έργο των αείμνηστων Αντπεριφερειαρχών Βιργινίας Μανασάκη και Κώστα Λαμπρινού, λέγοντας “κρίμα που δεν είναι κοντά μας. Προσέφεραν πολλά και θα μπορούσαν να προσφέρουν ακόμα περισσότερα».

“Επιτυχημένη η 5ετία”
Επιτυχημένη και δημιουργική χαρακτήρισε την 5ετή θητεία του περιφερειακού συμβουλίου, ο Σταύρος Αρναουτάκης. «Πετύχαμε πολλά με την καλή συνεργασία όλων και έτσι θα συνεχίσουμε. Τις διαφορετικές απόψεις στο συμβούλιο τις θέλουμε γιατί γίνεται σύνθεση και γινόμαστε πολύ πιο δυνατοί” είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη σημαντικότητα του έργου της Περιφέρειας, τόνισε ότι αυτό επιτεύχθηκε χάρη στην σωστή οργάνωση και την συνεργασία όλων, παρότι, όπως ανέφερε, η Κεντρική Διοίκηση από το 2012 λόγω μνημονίων στέρησε πόρους άνω των 150 εκατομμυρίων ευρώ ,από την Περιφέρεια Κρήτης.
Ο κ Αρναουτάκης, πρόσθεσε ότι, στην νέα θητεία με την συνεργασία όλων θα επιταχυνθεί το έργο της Περιφέρειας, ενώ ανέφερε ότι στον τομέα της εκτέλεσης των έργων και για θέματα όπως οι καθυστερήσεις των εργολάβων και η μη απορρόφηση των διαθεσίμων κονδυλίων, θα εξεταστούν οι ασφαλιστικές δικλείδες που μπορούν να μπουν για να προχωρήσουν τα έργα. Ανέφερε ότι υπάρχουν εργολάβοι που τίθενται έκπτωτοι και καθυστερούν τα έργα και αυτό θα πρέπει να αλλάξει προκειμένου να υπάρχει νομική κάλυψη στην Αυτοδιοίκηση.

Η ορκωμοσία
Η τελετή ορκωμοσίας του νέου περιφερειακού συμβουλίου Κρήτης θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη στις 11 το πρωί, στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου, στο Ηράκλειο.

Μοιράσου το άρθρο: