Προγραμματική σύμβαση για την ανάπτυξη δικτύου υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και κοινοτικών δράσεων στο Οροπέδιο Λασιθίου, υπέγραψαν η διοικήτρια της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη και ο δήμαρχος και πρόεδρος της Δημοτικής Κοινοφελούς Επιχείρησης Γιάννης Στεφανάκης.


Στόχος είναι η διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και κοινωνικής προστασίας προς όφελος των κατοίκων του κατεξοχήν ορεινού δήμου της Κρήτης, του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου.

Η Σύμβαση δίνει τη δυνατότητα συνεργασίας και με άλλους φορείς, ενώ για την παρακολούθηση εκτέλεσής της συστήνεται «Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης», στην οποία πρόεδρος ορίζεται η Διοικήτρια της 7 ης Υ.ΠΕ. Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, με αναπληρωτή της τον αρμόδιο σε θέματα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Υποδιοικητή, Δημήτρη Αγαπίου. Μέλη της επιτροπής είναι επίσης ο πρόεδρος του Δ.Σ. της «ΔΗ.Κ.ΕΟ.Λ.» και δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννης Στεφανάκης, με αναπληρώτριά του την αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της «ΔΗ.Κ.Ε.Ο.Λ.» και η Συντονίστρια Επιστημονικής Λειτουργίας (ΣΕΛ) του Κέντρου Υγείας Τζερμιάδων, με αναπληρωτή της τον Αναπληρωτή ΣΕΛ.

Η Διοικήτρια και ο Υποδιοικητής της 7 ης Υ.ΠΕ. Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη και Δημήτρης Αγαπίου, επισκέφθηκαν το Κ.Υ. Τζερμιάδων, όπου τους υποδέχτηκε η Διευθύντρια, Γουγουρέλα Ευπραξία, το ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό. Πραγματοποιήθηκε πολύωρη συνάντηση, στην οποία αναλύθηκαν σημαντικά χρόνια ζητήματα του Κέντρου Υγείας, όπως η προμήθεια νέου ακτινολογικού μηχανήματος και η αναβάθμιση του Παιδιατρικού Τμήματος. Η Διοίκηση δεσμεύτηκε πως στην επόμενη επίσκεψή της, σε σύντομο χρονικό διάστημα, τα ζητήματα θα έχουν δρομολογηθεί.

Μοιράσου το άρθρο: