Η υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων για την ανάδειξη και συντήρηση των πολιτισμικών μνημείων του νομού Ηρακλείου, συζητήθηκε στη συνάντηση που είχαν ο αντιπεριφερειάρχης, Νίκος Συριγωνάκης και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου. Ανάλογη συνάντηση έγινε και στο δήμο Ηρακλείου, με το δήμαρχο, Βασίλη Λαμπρινό, να θέτει για συζήτηση των θέμα των Ενετικών Τειχών και των προσόψεων των καταστημάτων.

Για τα τείχη ο κ. Διδασκάλου συμφώνησε με το Δήμαρχο, ότι το θέμα πρέπει να προχωρήσει γρήγορα, με σεβασμό στο μνημείο αλλά και με τρόπο που θα το εντάξει οργανικά  στην καθημερινότητα των Ηρακλειωτών.

Συμφωνήθηκε, τέλος, ότι στο πάρκινγκ στην αρχή της Λεωφόρου Ικάρου,  θα μπορούν να παρκάρουν Ι.Χ. αυτοκίνητα, εφόσον αποδεικνύεται ότι ανήκουν σε επισκέπτες του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Το γενικό γραμματέα συνόδευαν ο βουλευτής, Μάξιμος Σενετάκης και η διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, Βασιλική Συθιακάκη.

Στη συνάντηση στη Περιφέρεια συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Παύλος Μπαριτάκης, οι αντιπεριφερειάρχες Γιώργος Αλεξάκης, Λάμπρος Βαμβακάς και ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτισμού-Απόδημου Ελληνισμού Κώστας Φασουλάκης.

Στη συνάντηση στο Δήμο μετείχε και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Γιάννης Αναστασάκης.

Μοιράσου το άρθρο: