Η πορεία δυο ευρωπαϊκών προγραμμάτων που υλοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης, εξετάστηκαν στη συνάντηση που είχε στον Άγιο Νικόλαο, ο αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Γιώργος Αλεξάκης, με τον αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, Γιάννη Γουλιδάκη, την αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, Μαρία Χανιωτάκη- Μυλωνάκη και την υπεύθυνη των προγραμμάτων, Ρούλα Παπαδοπούλου.

Συγκεκριμένα το ευρωπαϊκό έργο «Brandtour», το οποίο βρίσκεται στη τελική φάση υλοποίησης του, στοχεύει στην στήριξη του τουρισμού μέσω της προώθησης, της καινοτομίας και της διαφοροποίησης της προσφοράς του τουριστικού προϊόντος.

Επίσης, συζητήθηκε και αναλύθηκε το πρόγραμμα, «Mediterranean Diet.net», και η ευκαιρία μέσω αυτού να προβληθεί η Κρητική διατροφή με απώτερο στόχο μία βιώσιμη εμπειρία για τους τουρίστες.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «MD.net» έχει ως στόχο την ανάδειξη της διατροφής στις χώρες της Μεσογείου ως αναπόσπαστο τμήμα της μεσογειακής ταυτότητας. Οι δράσεις του σχετίζονται µε ένα σύνολο δεξιοτήτων, γνώσεων, και παραδόσεων σχετικά µε τον πολιτισμό, το τοπίο, τον τρόπο ζωής και τους τρόπους εργασίας για την παραγωγή καινοτομικών τοπικών προϊόντων/υπηρεσιών όπως π.χ. προϊόντα με βάση το χαρούπι.

Μοιράσου το άρθρο: