Θέματα πολιτισμού και Παιδείας τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν οι αντιπεριφερειάρχες, Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης και Παιδείας Έφη Κουτεντάκη, με την αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Γόρτυνας, Σοφία Χατζάκη – Σφακιανάκη, παρουσία της Περιφερειακής Συμβούλου Πόπης Δασκαλάκη.

Ο κ. Φασουλάκης ενημέρωσε την Αντιδήμαρχο, για την επικείμενη επανέναρξη των ανασκαφών στην Αρχαία Γόρτυνα και το ομώνυμο Ρωμαϊκό θέατρο, οι οποίες πρόκειται να ξεκινήσουν  το αμέσως επόμενο διάστημα, έπειτα από τη χρηματοδότηση στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης, μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του Υπουργείου Πολιτισμού.

Επίσης αναφέρθηκε στη σημαντική εξέλιξη της έγκρισης από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, της μελέτης αναστήλωσης του αρχαίου θεάτρου της Γόρτυνας, η υλοποίηση της οποίας θέτει τις βάσεις για τη μελλοντική αποκατάσταση του μνημείου και την υπό όρους λειτουργία του, για την υλοποίηση μεγάλων εκδηλώσεων.

Εξάλλου σε συνεργασία με την κα. Κουτεντάκη, εξετάστηκε θετικά το αίτημα της Εφορίας Αρχαιοτήτων, για τη  χρηματοδότηση ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, στο πλαίσιο της σημαντικής αρχαιολογικής έκθεσης, «Τα νησιά των ανέμων», που με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, είναι σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες στο Μουσείο Μεσαράς.

Μοιράσου το άρθρο: