Συνάντηση για τον υποθαλάσσιο θόρυβο

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, θα φιλοξενήσει από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη, την 13η τακτική συνάντηση και την ειδική συνάντηση εργασίας της Τεχνικής Επιτροπής Υποθαλάσσιου Θορύβου, που έχει στόχο την ελαχιστοποίηση του υποθαλάσσιου θορύβου που προέρχεται από τις ανθρώπινες δραστηριότητες.

Η Τεχνική Επιτροπή Υποθαλάσσιου Θορύβου προτείνει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα κριτήρια και τους δείκτες που είναι απαραίτητοι για την παρακολούθηση της ποιότητας του θαλάσσιου περιβάλλοντος σε σχέση με τον ανθρωπογενή θόρυβο. Στη συνάντηση του Ηρακλείου θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, και η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί ως προς τον καθορισμό των ορίων που θα πρέπει να θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στα επίπεδα υποθαλάσσιου θορύβου που θεωρούνται ανεκτά από περιβαλλοντικής απόψεως. Το θέμα αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε μια εποχή που εντείνονται οι ανθρώπινες δραστηριότητες στη θάλασσα που σχετίζονται, τόσο με τη ναυσιπλοΐα όσο και με την έρευνα και την αξιοποίηση υδρογονανθράκων που βρίσκονται στο θαλάσσιο βυθό.
Αρμόδιος φορέας για την υλοποίηση του Προγράμματος Παρακολούθησης της ανωτέρω Οδηγίας για την Ελλάδα σχετικά με τον υποθαλάσσιο θόρυβο είναι το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε., το οποίο έχει συνάψει σύμβαση-πλαίσιο συνεργασίας για το σκοπό αυτό με την Ομάδα Κυματικής Διάδοσης του Ινστιτούτου Υπολογιστικών Μαθηματικών του ΙΤΕ. Οι δύο φορείς συνεργάζονται τα τελευταία χρόνια σε θέματα που αφορούν στον υποθαλάσσιο θόρυβο, συμμετέχοντας σε σχετικά Ευρωπαϊκά προγράμματα που αφορούν στη μοντελοποίηση, καταγραφή και ανάλυση του υποθαλάσσιου θορύβου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος