Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ θα έχουν αύριο ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, και φορείς των αγροτών του νησιού, προκειμένου να του μεταφέρουν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στους αμπελουργούς, από τον καύσωνα που επικράτησε στα μέσα Μαΐου.

Σήμερα έγινε σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας στο Ηράκλειο, εκπροσώπων των αγροτών, του Περιφερειάρχη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Βαρδάκη, όπου τονίστηκε η καθολική απαίτηση του αγροτικού κόσμου να ξεκινήσει η διαδικασία αποζημίωσης για τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Σημείωσαν πως οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που τοπικά ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς Κελσίου και στη συνέχεια η κάθετη πτώση κατά 20 βαθμούς, προκάλεσε μεγάλο πρόβλημα στις καλλιέργειες.

«Είναι μία δίκαιη διαμαρτυρία των αγροτών για τις ζημιές που είχαμε  από τις μεγάλες  θερμοκρασίες. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα για τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κλάδο. Σε συνεργασία όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα για αποζημιώσεις που πρέπει να πάρει ο αγροτικός κόσμος. Αν δεν πάρει αποζημιώσεις, εάν δεν γίνει απόσταξη, δεν θα μπορεί να έχουμε επόμενη μέρα. Άρα όλοι μαζί να διεκδικήσουμε από την Κυβέρνηση αυτά που πρέπει να δοθούν στους αγρότες», τόνισε ο κ. Αρναουτάκης.

Μοιράσου το άρθρο: