Τα θέματα που απασχολούν τους ξενοδόχους του Ηρακλείου, ενόψει και της νέας τουριστικής σεζόν, εξετάστηκαν στην συνάντηση που είχαν χθες στην Αθήνα, οι εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδόχων του νομού, με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.
Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Νίκος Χαλκιαδάκης, παρέδωσε υπόμνημα με τις θέσεις της Ένωσης κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στις εκκρεμότητες που παρουσιάζει το θέμα της Thomas Cook για το νησί.
Ο υπουργός παρουσίασε τη θέση της Κυβέρνησης στο θέμα, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στις κινήσεις που γίνονται για να αποφευχθούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον.
Αναφέρθηκε δε στις πρωτοβουλίες που παίρνει το υπουργείο για την επιμήκυνση της σεζόν, θέμα το οποίο συζήτησε εκτενώς με τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Μανώλη Μανούσο ο οποίος έχει υψηλή εξειδίκευση στο ζήτημα.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ένωσης ενημέρωσε τον Υπουργό για τις συνεργασίες της Ένωσης και το στόχο που έχει να αποτελέσει το εφαλτήριο ενός βραχίονα κατανόησης και ανάπτυξης της ευρύτερης οικονομίας, γύρω από τον άξονα της φιλοξενίας.
Ο Γ.Γ. κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, αναφέρθηκε στα μελλοντικά σχέδια που αφορούν στην αρμονική συνύπαρξη των ξενοδοχείων με την κοινωνία, το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Μοιράσου το άρθρο: