Συνεχίζεται η σεισμική ακολουθία νότια της Κρήτης, με μια νέα ισχυρή δόνηση εντάσεως 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στη 1:50 τα ξημερώματα της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή 99 χιλιόμετρα νότια της Άρβης, σε εστιακό βάθος περίπου στα 29 χιλιόμετρα.

Πρόκειται για σεισμούς που δεν έχουν προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους του νησιού, αφού δεν γίνονται ιδιαίτερα αισθητοί. Μάλιστα σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμιο Λέκκα, η έντονη σεισμική δραστηριότητα σχετίζεται με το σεισμό των 6 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην ίδια θαλάσσια περιοχή στις 2 Μαΐου, και δεν αποκλείεται αυτή η μετασεισμική δραστηριότητα να συνεχιστεί μέχρι το Σεπτέμβριο.

Περίπου μία ώρα αργότερα, και πιο συγκεκριμένα στις 2:03 τα ξημερώματα, καταγράφηκε από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο μία ακόμη δόνηση μεγέθους 3,3 Ρίχτερ στην ίδια θαλάσσια περιοχή, με το επίκεντρο να εντοπίζεται σε απόσταση 93 χιλιομέτρων νότια της Άρβης, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 10 χιλιόμετρα.

Στις 2:21 τα ξημερώματα ένας ακόμη σεισμός, μεγέθους 3,6 Ρίχτερ σημειώθηκε στη θάλασσα σε απόσταση 66 χιλιομέτρων νότια του Τυμπακίου. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 10 χιλιόμετρα.

Μοιράσου το άρθρο: