Μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στη Περιφέρεια Κρήτης και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, συνυπέγραψαν σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με αντικείμενο την παροχή τεχνικής συνδρομής από την Περιφέρεια στη Γ.Γ.Α. για τη μελέτη και την κατασκευή έργων στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου.

Αντικείμενο του μνημονίου- όπως τονίστηκε- είναι η αναβάθμιση των υφιστάμενων σήμερα εγκαταστάσεων και ακολούθως η υλοποίηση των έργων επέκτασης των αθλητικών εγκαταστάσεων, προκειμένου αυτές να αποδοθούν, τόσο στην αθλητική οικογένεια όσο και στην τοπική κοινωνία, ως ασφαλείς και λειτουργικοί χώροι άθλησης και αναψυχής, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην καλλιέργεια και ανύψωση του αθλητισμού και στην αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.

Προτείνεται να υλοποιηθούν κατά σειρά προτεραιότητας τα εξής έργα:

-Μία ανοικτή δεξαμενή κολύμβησης μήκους 25 ή 33 μέτρων, παραπλεύρως της υφιστάμενης κολυμβητικής δεξαμενής.

-Ένα κλειστό προπονητήριο καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης, ελαφριάς κατασκευής, δίπλα στο υπάρχον Κλειστό Γυμναστήριο.

-Ένα επιπλέον γήπεδο αντισφαίρισης πλησίον των δύο ήδη υπαρχόντων

-Δύο γήπεδα καλαθοσφαίρισης 3Χ3.

-Ένα στέγαστρο της υφιστάμενης δεξαμενής κολύμβησης.

Η Περιφέρεια Κρήτης θα προωθήσει την έγκαιρη εκπόνηση και ανάθεση των απαιτούμενων μελετών, και θα πραγματοποιήσει τη δημοπράτηση και υλοποίηση των κατασκευών με προτεραιότητα τη μελέτη και κατασκευή της νέας ανοικτής δεξαμενής κολύμβησης. Επίσης θα διαθέσει το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να καταστεί δυνατή η εφαρμογή του μνημονίου.

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα εξασφαλίσει μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων όλα τα απαιτούμενα κονδύλια για την υλοποίηση των έργων, και θα διασφαλίσει τη λειτουργία και συντήρηση του έργου μετά την ολοκλήρωσή του.

Λευτ. Αυγενάκης

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού ευχαριστώντας την Περιφέρεια Κρήτης και τον Περιφερειάρχη ανέφερε: «Έχουμε τη χαρά να υπογράψουμε σήμερα Μνημόνιο Συνεργασίας με την Περιφέρεια Κρήτης, προς όφελος των εγκαταστάσεων του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου. Δεν είναι απλά μια τυπική έναρξη της συνεργασίας μας, αλλά αποτελεί το επιστέγασμα της πολύμηνης, πολύ στενής και εις βάθους σχέσης και συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει με την Περιφέρεια Κρήτης για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων που υπάρχουν σήμερα, αλλά και την δημιουργία νέων και υπερσύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων στο ΕΑΚΗ. Είμαι βέβαιος πως μέσα από αυτήν την εποικοδομητική συνεργασία, θα γίνουν όλες οι ενέργειες ώστε να αποδοθούν πολύ γρήγορα στην τοπική κοινωνία, αλλά και σε όλη την αθλητική οικογένεια ασφαλείς και λειτουργικοί χώροι άθλησης και ψυχαγωγίας».

Στ. Αρναουτάκης

Από την πλευρά του ο κ. Αρναουτάκης ευχαριστώντας τον Υφυπουργό για την συνεργασία ανέφερε: «η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει την προσπάθεια για την ενίσχυση των αθλητικών υποδομών στο νησί μας, και η παρούσα σύμβαση αφορά την ολοκλήρωση μελετών που χρειάζονται για την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, για το Δήμο Ηρακλείου, να μπορούμε να έχουμε ολοκληρωμένες μελέτες προκειμένου να γίνουν τα έργα τα απαραίτητα που θα αναβαθμίσουν τα αθλητικά δρώμενα του Ηρακλείου. Ως Περιφέρεια Κρήτης θα επιχειρήσουμε το συντομότερο δυνατό να προκηρύξουμε τις μελέτες για να μπορεί να γίνουν τα έργα μετά, και παράλληλα με τις χρηματοδοτήσεις τις οποίες έχουμε δώσει και για το Παγκρήτιο Στάδιο –κοντά στα 2 εκ. ευρώ-  και 500.000 ευρώ στο Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου, με 2,5 εκ. ευρώ ενισχύουμε όλες αυτές τις υποδομές, όπως επίσης και σε όλη την Κρήτη από την στιγμή που οι μελέτες είναι έτοιμες για να μπορούμε να τις χρηματοδοτήσουμε».

Μοιράσου το άρθρο: