Η συνεργασία μεταξύ Κρήτης και Λουξεμβούργου στο χώρο του πολιτισμού, του τουρισμού, των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των εξαγωγών, συζητήθηκαν στις συναντήσεις που είχε ο πρέσβης του Μεγάλου Δουκάτου, Πολ Στάινμετζ, με τον περιφερειάρχη Κρήτης, το δήμαρχο Ηρακλείου και τον αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Στη συνάντηση με τον Σταύρο Αρναουτάκη, στην Περιφέρεια Κρήτης, οι δυο πλευρές συμφώνησαν να ενισχύσουν τις συνεργασίες τους στους τομείς του τουρισμού, της οικονομίας, του πολιτισμού, ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις συνέργειες μεταξύ των επιστημονικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Κρήτης και του Λουξεμβούργου. Σε αυτή την κατεύθυνση θα βοηθήσει όπως ανέφεραν ο Περιφερειάρχης και ο Πρέσβης, η λειτουργία του Προξενείου στο νησί μας με τον Πρόξενο το Γιώργο Αεράκη.
Στο δημαρχείο Ηρακλείου η συζήτηση με το δήμαρχο, Βασίλη Λαμπρινό, έγινε σε καλό κλίμα και τέθηκαν επί τάπητος οι προοπτικές ενίσχυσης των σχέσεων Λουξεμβούργου – Ηρακλείου με έμφαση τον τουρισμό. Προς αυτήν την κατεύθυνση, όπως τόνισε ο Δήμαρχος έχει βοηθήσει πολύ ο δραστήριος σύλλογος «Φίλοι του Λουξεμβούργου» και θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο η πρόσφατη ίδρυση Προξενείου στην Κρήτη καθώς και η τοποθέτηση στη θέση του Προξένου του κ. Αεράκη.
Τέλος στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ηρακλείου έγινε κουβέντα με τον πρώτο αντιπρόεδρο, Μανόλη Φραγκάκη, για τα φρέσκα και μεταποιημένα αγροτικά προϊόντα της Κρήτης, καθώς και για τη συμμετοχή Κρητικών επιχειρήσεων σε εκθέσεις στο Λουξεμβούργο.
«Τα Κρητικά προϊόντα είναι μοναδικά και η ποιότητά τους γνωστή πλέον σε πολλές χώρες του εξωτερικού», ανέφερε σε δηλώσεις του κ. Φραγκάκης.

Μοιράσου το άρθρο: