Συνάντηση με τους πολιτιστικούς συλλόγους που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Μαλεβιζίου πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο με πρωτοβουλία του δημάρχου, Μενέλαου Μποκέα, στο πλαίσιο ενημέρωσης γύρω από τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που βρίσκονται σε ισχύ, λόγω της πανδημίας covid – 19, καθώς και για τα ζητήματα που προκύπτουν στο σχεδιασμό των συλλόγων λόγω του περιορισμού των δραστηριοτήτων τους.

Κοινή ήταν η διαπίστωση, ότι η τήρηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας αποτελεί προτεραιότητα και αναγκαία προϋπόθεση για την πραγματοποίηση δραστηριοτήτων με συνθήκες που θα εναρμονίζονται με τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Συζητήθηκαν δράσεις που θα επικεντρώνονται στην ανάδειξη των ιδιαίτερων τοπικών πολιτισμικών χαρακτηριστικών, με τη μορφή ψηφιακών παρουσιάσεων, βιωματικών περιπάτων, πιθανών εκθέσεων ή κατά περίπτωση διαλέξεων.

Ο κ. Μποκέας, πρότεινε τη δημιουργία Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης, ανάδειξης και προώθησης της πολιτιστικής δημιουργίας, με οργανωμένες ποιοτικές παρουσιάσεις και συνέργειες μεταξύ των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, στοιχείο που θα διασφάλιζε την οικονομική ανεξαρτησίας τους.

Συμφωνήθηκε τέλος, να υποστηριχτεί από το Δήμο Μαλεβιζίου ένα ομαδικό αίτημα προς το Υπουργείο Πολιτισμού και την Περιφέρεια Κρήτης, για την οικονομική ενίσχυση των συλλόγων τη δύσκολη αυτή χρονιά, προκειμένου να είναι σε θέση να διατηρήσουν ένα μίνιμουμ αναγκαίων δράσεων.

Μοιράσου το άρθρο: