Διευρύνει την συνεργασία του με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο ο Δήμος Αγίου Νικολάου, με αφορμή την συμμετοχή του σε προγράμματα που εξελίσσονται στο νησί, με φορέα χρηματοδότησης την Περιφέρεια Κρήτης και φορέα υλοποίησης το ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο, παρουσία του δημάρχου, Αντώνη Ζερβού, της Μαρίας Παπαδακάκη, επίκουρης καθηγήτριας του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας, του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ, του Γιώργου Απλαδά, λέκτορα στο Τμήμα Διοίκησης και Τουρισμού, του Θωμά Χαριτάκη αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών και Εθελοντισμού και της Ευαγγελίας Φανουράκη εντεταλμένης συμβούλου, παρουσιάστηκαν προγράμματα και δράσεις στήριξης των ωφελουμένων του ΤΕΒΑ, μεταξύ των οποίων, δράσεις ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, κοινωνικό φροντιστήριο, μαγειρική και κρητική διατροφή.

Όπως έκανε γνωστό η κα. Φανουράκη, στόχος του Δήμου σε συνεργασία με τους επιστήμονες στον τομέα της ειδικής αγωγής, είναι η πιλοτική διερεύνηση των μαθησιακών δυσκολιών σε παιδιά που προέρχονται από αγροτικές και αστικές περιοχές, αλλά και η πρακτική εφαρμογή, δωρεάν, διεπιστημονικών και εξατομικευμένων παρεμβάσεων για την υποστήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους.

Επίσης η πραγματοποίηση ημερίδων, η λειτουργία σχολής γονέων, αλλά και η επανεκπαίδευση ανθρώπων που βρίσκονται σε παραγωγική ηλικία και επιθυμούν να συνδεθούν με την αγορά εργασίας.

Μοιράσου το άρθρο: