Ενημερωτική σύσκεψη για την υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και των τοπικών υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού, για την εκπόνηση της μελέτης αποκατάστασης του  Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Μηνά, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη.

Στην συνάντηση, επιβεβαιώθηκε η άριστη συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας, ΕΜΠ και Αγ. Μηνά για την υλοποίηση της παρέμβασης στο εμβληματικό θρησκευτικό μνημείο της πόλης.

Ο καθηγητής κ. Κουμούσης, επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του Πολυτεχνείου που βρίσκεται από χθες στο Ηράκλειο, ενημέρωσε για τα έως τώρα συμπεράσματα για τα προβλήματα του Ναού, τα οποία ωστόσο θα εξαρτηθούν και από τα αποτελέσματα των διερευνητικών τομών στα θεμέλια του, που ξεκίνησαν σήμερα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Κώστας Φασουλάκης, ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Βλάσης Κουμούσης, ο καθηγητής Γεωτεχνικής του ΕΜΠ, Μιχάλης Καββαδάς, και ο αναπληρωτής προϊστάμενος υπηρεσιών νεώτερων μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού, Δημήτρης Στεφανής.

Μοιράσου το άρθρο: