Συνάντηση προκειμένου να εντοπιστούν και να αντιμετωπιστούν τα κυκλοφοριακά προβλήματα στο λιμάνι Χερσονήσου, ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου, πραγματοποιήθηκε στο δήμο Χερσονήσου. Συμμετείχαν ο δήμαρχος, Γιάννης Σέγκος, αντιδήμαρχοι, συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των οδηγών λεωφορείων, του σωματείου ξεναγών και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Στέλιος Βοργιάς. 

Ο Δήμαρχος στάθηκε στη βούληση της δημοτικής αρχής για άμεση αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου στο Λιμάνι Χερσονήσου, με την τοποθέτηση σήμανσης και διαγραμμίσεων σε συγκεκριμένες θέσεις στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων εκατέρωθεν της οδού.

Επίσης θα απαγορευτεί η κυκλοφορία των τουριστικών λεωφορείων διαμέσου της παραλιακής οδού, από την ξενοδοχειακή μονάδα Creta Maris προς Σαραντάρι. Ο κ. Σέγκος ενημερώθηκε από τους συμμετέχοντες για τις προτάσεις τους σχετικά με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις τουριστικές περιοχές των Κάτω Γουβών, καθώς και στις περιοχές του Αγκισαρά, του Ανισαρά και της Ανάληψης και δεσμεύτηκε για την εξέτασή τους.

Επιπλέον, έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με χρονίζοντα, σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα της περιοχής των Μαλίων, η επίλυση των οποίων θα οδηγήσει σε σημαντική ανακούφιση των αντίστοιχων σημείων.

Υπήρξε δέσμευση της δημοτικής αρχής για άμεση δρομολόγηση όλων των απαιτούμενων διοικητικών και τεχνικών ενεργειών, από τη σύνταξη των σχετικών μελετών μέχρι και την τελική τους έγκριση, όπως ορίζεται από την ισχύουσα νομοθεσία.

Μοιράσου το άρθρο: