Παρουσιάστηκαν τα πρακτικά του συνεδρίου: «Η Μάχη της Κρήτης, η Κατοχή και η Αντίσταση στην Κρήτη και τα πολεμικά αεροδρόμια της Κρήτης στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο», που εκδόθηκαν με τη στήριξη της περιφέρειας Κρήτης.

Η παρουσίαση έγινε στο Καστέλι Πεδιάδας με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Εκκλησίας, της Περιφέρειας, του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Νίκου Συριγωνάκη, του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, Παύλου Μπαριτάκη, του δημάρχου Μινώα Πεδιάδος, Μανόλη Φραγκάκη, ιστορικών και πολλών πολιτών.

Πρόκειται για τα Πρακτικά του Συνεδρίου που οργάνωσε στο Καστέλι, στο Θραψανό και στο Αρκαλοχώρι, στις 6, 7, 8 και 9 Ιουλίου 2017 το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας και ο Δήμος. Στον τόμο των πρακτικών περιλαμβάνονται όλα όσα συζητήθηκαν στο συνέδριο, μεταξύ άλλων οι ανακοινώσεις, η παρουσίαση αρχαιολογικής περιήγησης στη Λύκτο, και ο απολογισμός του συνεδρίου.

Στους χαιρετισμούς τους ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και ο Δήμαρχος Μινώα, αναφέρθηκαν στη γενναία αντίσταση των προγόνων μας για την Ελευθερία, σημειώνοντας ότι μέσω των έγκυρων καταγραφών διαφυλάττεται και προωθείται η ιστορική μνήμη.

Σημαντικές επίσης ήταν οι ιστορικές αναφορές του, Αντώνη Σανουδάκη, επίτιμου καθηγητή Ιστορίας στην ΠΑΕΑΚ, συγγραφέα που παρουσίασε τον τόμο. Στην παρουσίαση επίσης συμμετείχε η φιλόλογος, Μαρία Φραγκιαδάκη, ενώ την εκδήλωση συντόνισε η Βούλα Επιτροπάκη, δικηγόρος, ποιήτρια.

Μοιράσου το άρθρο: