ΤΕΕ/ΤΑΚ: “Καμπανάκι” για τις εκτός σχεδίου οικοδομήσιμες εκτάσεις

“Καμπανάκι” για τις εκτός σχεδίου οικοδομήσιμες μέχρι σήμερα εκτάσεις της Κρήτης κρούει η διοικούσα επιτροπή του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Μιχάλη Χωραφά, το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον εκσυγχρονισμό της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και ιδιαίτερα οι διατάξεις που αφορούν την κατάργηση της εκτός σχεδίου δόμησης αλλάζουν άρδην τα σημερινά δεδομένα και καθιστούν μη εκμεταλλεύσιμα το 90% των οικοδομήσιμων εκτός σχεδίου ακινήτων του νησιού.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο κ. Χωραφάς, με την ψήφιση του νομοσχεδίου, όσα εκτός σχεδίου οικόπεδα κάτω των τεσσάρων στρεμμάτων είναι οικοδομήσιμα σήμερα θα παύσουν να είναι μετά την λήξη των δύο ετών που προβλέπονται ως μεταβατικό στάδιο και στη διάρκεια των οποίων θα μπορεί κάποιος να εκδώσει οικοδομική άδεια. Επίσης, πρόσθεσε, όσα ακίνητα δεν έχουν “πρόσωπο” σε αναγνωρισμένο δρόμο, ανεξάρτητα από την έκτασή τους, θα παύσουν να θεωρούνται οικοδομήσιμα.

Ο ίδιος ανέφερε ότι για το θέμα θα πρέπει να προηγηθεί ουσιαστικός διάλογος και οι όποιοι περιορισμοί ισχύσουν να προβλέπουν μεταβατικό διάστημα επαρκές, που θα φτάνει τα 3-4 χρόνια.

Για το θέμα ο κ. Χωραφάς ενημέρωσε σήμερα τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, Γιάννη Κουράκη, σε συνάντηση που είχαν στα γραφεία της ΠΕΔ, στο Ηράκλειο. Ανάλογη συνάντηση έχει γίνει με τον περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη, ενώ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την ενημέρωση και συστράτευση των τοπικών φορέων στην προσπάθεια του ΤΕΕ/ΤΑΚ, έγινε και τηλεδιάσκεψη με τους βουλευτές της ανατολικής Κρήτης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος