Λήγει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων δωρεάν συμμετοχής στο 9ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προίόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market από τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων καθώς και από ξενοδόχους και διευθυντές ξενοδοχείων.

Το φόρουμ θα περιλαμβάνει ολιγόλεπτες συναντήσεις εκπροσώπων των ξενοδοχείων και των δικτύων διανομής με αγρότες, κτηνοτρόφους, μεταποιητές, επαγγελματίες, βιοτέχνες κ.α. σε προκαθορισμένα ραντεβού, αλλά και προβολή προϊόντων σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες.

Η φετινή διοργάνωση θα περιλαμβάνει, επιπλέον, συναντήσεις ξενοδόχων με βιοτέχνες, μεταποιητές και άλλων προϊόντων – πλην του αγροδιατροφικού τομέα – που σχετίζονται με τον τουρισμό. Το φόρουμ διοργανώνουν τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης, οι Ενώσεις Ξενοδόχων του νησιού και ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας.

«Το κορυφαίο για την οικονομία της Κρήτης επιχειρηματικό γεγονός έχει τη στήριξη των τοπικών παραγωγικών φορέων όλης της Κρήτης, με  στόχο να βοηθήσει τη συνεργασία ξενοδόχων και αγροτών, επαγγελματιών, βιοτεχνών, μεταποιητών, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των Κρητικών ξενοδοχείων και της ευρύτερης τοπικής αγοράς από την ντόπια αγροτική παραγωγή – δίνοντας την ευκαιρία και στους επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν τα γνήσια προϊόντα της Κρητικής διατροφής – αλλά και να στηριχθεί η συναφής με τον τουρισμό επαγγελματική /βιοτεχνική δραστηριότητα» αναφέρεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών.

Σημειώνεται ότι η διοργάνωση έχει στεφθεί με μεγάλη επιτυχία κατά τα οκτώ προηγούμενα χρόνια, έχει βραβευθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αποτελεί πλέον θεσμό για την τοπική αγορά, καθώς έχει δώσει τη δυνατότητα σε πολλούς ξενοδόχους να προμηθευτούν τοπικά προϊόντα  απ’ ευθείας από τους παραγωγούς, χτίζοντας μια οικονομική συνεργασία με πολλαπλά οφέλη για τις δύο πλευρές.

Μοιράσου το άρθρο: