Το 6ο θερινό σχολείο στην Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 20 Σεπτεμβρίου, στο Ηράκλειο από τον ENISA και το Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ. Θέμα του φετινού σχολείου είναι “Προκλήσεις στο θέμα ασφάλειας των Αναδυόμενων Τεχνολογιών”.
Στόχος του ENISA είναι η προώθηση μιας κουλτούρας ασφάλειας στην Ευρώπη που θα βελτιώσει την ικανότητα των κρατών-μελών να ανταποκρίνονται σε κυβερνοεπιθέσεις, μέσω της εφαρμογής μιας στρατηγικής αφύπνισης, με ενημερωτικές δράσεις, μελέτες και αναφορές σε σύγχρονα θέματα ασφάλειας Δικτύων και Πληροφοριών. Το Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ διεξάγει υψηλής ποιότητας βασική και εφαρμοσμένη έρευνα καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, συμπεριλαμβανομένων των Δικτύων και της Κυβερνοασφάλειας.
Στο φετινό θερινό σχολείο, ειδικοί επιστήμονες θα συζητήσουν και θα προσδιορίσουν τις σύγχρονες τάσεις, απειλές και ευκαιρίες με φόντο τις πρόσφατες εξελίξεις στα μέτρα και την πολιτική για την ασφάλεια δικτύων και πληροφοριών. Μια σειρά από ομιλίες θα καλύψουν ποικιλία σημαντικών θεμάτων σε ζητήματα πολιτικής, οικονομίας, έρευνας καθώς και νομικά ζητήματα. Υιοθετώντας τις σύγχρονες τάσεις δικτύωσης και ανταλλαγής γνώσεων, το φετινό θερινό σχολείο στοχεύει στην αύξηση της αλληλεπίδρασης μεταξύ των συμμετεχόντων μέσω εστιασμένων συνεδριών που θα προωθήσουν τον διάλογο και την ανταλλαγή ιδεών.
Στο συνέδριο θα συμμετέχουν στελέχη χάραξης πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από Ιδρύματα της Ευρώπης, τη Βιομηχανία και την Ακαδημαϊκή Κοινότητα.

Μοιράσου το άρθρο: