Όλα τα θέματα του πρωτογενή τομέα στην Κρήτη με έμφαση τα οξυμένα προβλήματα των κηπευτικών, της ελαιοκαλλιέργειας και της κτηνοτροφίας, τέθηκαν σε τηλεδιάσκεψη του περιφερειάρχη, Σταύρου Αρναουτάκη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, με τη συμμετοχή αντιπεριφερειαρχών, εκπροσώπων αγροτών και  ομάδων παραγωγών κηπευτικών.

Στην τηλεδιάσκεψη με «γέφυρα» σύνδεσης και επικοινωνίας το κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας, και τα κτήρια των Περιφερειακών Ενοτήτων με το Υπουργείο, ο κ. Αρναουτάκης και οι Αντιπεριφερειάρχες παράλληλα με τα προβλήματα των παραγωγών κηπευτικών, των αγροτών και των κτηνοτρόφων, μετέφεραν και την αγωνία επιβίωσης τους σε μία μάλιστα συγκυρία ιδιαίτερα επιβαρυντική και κρίσιμη, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Επίσης την αγωνία και τον προβληματισμό τους εξέφρασαν στον Υπουργό και οι ίδιοι οι εκπρόσωποι παραγωγών, για την μη διάθεση των προϊόντων τους, τις εξευτελιστικές τιμές παραγωγού, αλλά και τον αποκλεισμό των πωλητών λαϊκών αγορών στις αγορές της Περιφέρειας Αττικής.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Κρήτης, ο Υπουργός μέσα από το διάλογο και την εκτενή ενημέρωση, έδειξε ενδιαφέρον και θετική διάθεση στην αντιμετώπιση των ζητημάτων που τέθηκαν, αναγνωρίζοντας παράλληλα τα μεγάλα ζητήματα πού προκύπτουν ιδιαίτερα στην τρέχουσα συγκυρία λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Στην τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό, συμμετείχαν παράλληλα με τον Περιφερειάρχη, ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή τομέα, Μανόλης Χνάρης, οι αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων, Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, Χανίων Νίκος Καλογερής και Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης με τους Περιφερειακούς Συμβούλους Μαρία Χανιωτάκη και Γιώργο Τσιφετάκη. Επίσης στην τηλεδιάσκεψη ήταν παρόν στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας ο ειδικός σύμβουλος του Υπουργού, Ανδρέας Στρατάκης, ενώ συμμετείχαν σε κάθε περιφερειακή ενότητα και εκπρόσωποι αγροτών, κτηνοτρόφων και παραγωγών κηπευτικών.

Μοιράσου το άρθρο: