Τηλεδιάσκεψη με θέμα την διαχείριση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού για τον κλάδο του τουρισμού στο Ηράκλειο και την επανεκκίνησή του, όταν αρθούν τα μέτρα περιορισμού, είχε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης.

Στην τηλεδιάσκεψη που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, συμμετείχαν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης, Στράτος Μαγκουσάκης, ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Αυτοκινήτων και Μηχανών «CANDIA», Γιώργος Μπαμιεδάκης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γραφείων Ιδιοκτητών Εκμισθώσεων Αυτοκινήτων και Δικύκλων «ΗΝΙΟΧΟΣ», Μενέλαος Μαράκης, ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, Νίκος Κοκολάκης, ο πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης, Μανώλης Παπαδάκης, ο πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Πάρης Τζόρβας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χερσονήσου, Λευτέρης Τρευλάκης, η πρόεδρος του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης Ν. Ηρακλείου, Μαρία Χαλβατζή- Αντωνακάκη και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων  Επισιτισμού -Τουρισμού Ν. Ηρακλείου, Μιχάλης Ριζικιανάκης.

Οι εκπρόσωποι του τουρισμού επεσήμαναν τα πολλά προβλήματα που δημιουργεί στον κλάδο η πανδημία του κορονοϊού, καθώς και τις δυσκολίες που δημιουργεί στους κλάδους που εκπροσωπούν και που έχουν άμεση σχέση με τον τουρισμό. Μάλιστα, πρότειναν σειρά πρωτοβουλιών προς την Κυβέρνηση για την επέκταση της τουριστικής περιόδου, καθώς και τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 24% στο 13% και στη διαμονή από το 13% στο 6%, ως επιπλέον μέτρο στήριξης στις τουριστικές επιχειρήσεις. Επιπλέον, οι εκπρόσωποι των φορέων αναφέρθηκαν και σε επιμέρους θέματα των κλάδων τους.

Ο κ. Αυγενάκης επεσήμανε τα θετικά μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για την ανακούφιση των επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία, ενώ υπογράμμισε το πρόγραμμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής που αφορά μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως κλάδου, που πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού και μπορούν να ενισχυθούν, με σκοπό τη διαφύλαξη  των θέσεων εργασίας τους και την ανάπτυξή τους, καθώς αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας.

Τέλος, ο Υφυπουργός Αθλητισμού δεσμεύτηκε για στενή συνεργασία προκειμένου να υπάρξει ομαλή επάνοδος στην μετά τον κορονοϊό εποχή, ενώ συμφώνησαν ομόφωνα αυτές οι πρωτοβουλίες να συνεχιστούν ώστε να καλλιεργηθεί ένα καλύτερο κλίμα συνεννόησης και αλληλεγγύης.

Μοιράσου το άρθρο: