Τις ευχαριστίες της εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης, εκφράζει στην Περιφέρεια Κρήτης και στον περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη, η υπουργός, Νίκη Κεραμέως, για τη δωρεά στις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Κρήτης, φορητών ηλεκτρονικών συσκευών τύπου τάμπλετ.

Συγκεκριμένα η Υπουργός Παιδείας σε επιστολή που απέστειλε στον Περιφερειάρχη αναφέρει : «Θα ήθελα να σας εκφράσω εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Κυβέρνησης, τις θερμές μας ευχαριστίες για την πολύτιμη δωρεά σας στην εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας. Η ευγενική σας προσφορά συμβάλλει σημαντικά στην παροχή επιπλέον τεχνολογικού εξοπλισμού στις σχολικές μονάδες και στην ενίσχυση της πρόσβασης χιλιάδων μαθητών στις ψηφιακές εκπαιδευτικές υπηρεσίες, μεσούσης της υγειονομικής κρίσης που επέβαλε την αναστολή δια ζώσης λειτουργίας και των σχολικών μονάδων. Η εκπαιδευτική κοινότητα αγκάλιασε την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με τη συμμετοχή μαθητών, σπουδαστών, φοιτητών και εκπαιδευτικών να έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία».

Επισημαίνει, ότι, «ο εξοπλισμός αυτός, ο οποίος εφεξής θα ανήκει στη σχολική μονάδα, θα ενδυναμώσει περαιτέρω τις ψηφιακές δεξιότητες της εκπαιδευτικής κοινότητας».

Ο Περιφερειάρχης σε δηλώσεις κατά την διαδικασία παράδοσης των τάμπλετ, υπενθύμισε, πως η Περιφέρεια έχει διαθέσει από το Περιφερειακό Πρόγραμμα 2014-2020, 2,5 εκατομμύρια ευρώ για την ψηφιακή και τεχνολογική αναβάθμιση των σχολείων όλης της Κρήτης, έργο που αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι. Παράλληλα, με αυτό το μεγάλο έργο προχώρησε και η τωρινή πρωτοβουλία στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας. «Εμείς θα συνεχίσουμε για να συμβάλλουμε στη νέα εποχή ώστε τα παιδιά μας να έχουν τα καλύτερα εφόδια, εργαλεία για ένα καλύτερο μέλλον», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτάκης.

Μοιράσου το άρθρο: