Μάχη με τις φλόγες σε διαφορετικά μέτωπα κλήθηκαν να δώσουν χθες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο νησί. Η άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν και πάλι η αιτία που οι φωτιές περιορίστηκαν και κατασβέστηκαν άμεσα, πριν πάρουν μεγάλες διαστάσεις και απειλήσου κατοικημένες περιοχές, καθώς δύο από τις πυρκαγιές εκδηλώθηκαν κοντά στον Κρουσώνα και το Χουδέτσι του νομού Ηρακλείου, ενώ έπνεαν ισχυροί άνεμοι.
Νωρίς το απόγευμα οι πυροσβέστες κατάφεραν να κατασβέσουν γρήγορα φωτά που ξέσπασε στην περιοχή του Κρουσώνα, ενώ για την πρόκλησή της συνελήφθη ένα άτομο, που θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
Παράλληλα, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία σήμανε συναγερμός από άλλη φωτιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία στην Κάλυβο Μυλοποτάμου και πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων. Στο σημείο έσπευσαν και επιχείρησαν κάτω από αντίξοες συνθήκες 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ επί τόπου βρέθηκαν τόσο ο Περιφερειακός Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Κρήτης, Νίκος Λαγουδάκης, όσο και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου, Παναγιώτης Καράμπελας. Οι πυροσβέστες, παρά τους ισχυρούς ανέμους και το απομακρυσμένο της περιοχής, κατάφεραν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο αργά το απόγευμα, αφού κατέκαψε έκταση με χαμηλή βλάστηση.
Το βράδυ μία ακόμη φωτιά κοντά στο Χουδέτσι του δήμου Αρχανών Αστερουσίων κινητοποίησε ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που κατάφεραν μέσα σε μιάμιση ώρα να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο, πριν απειλήσει το χωριό. Στο σημείο επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα με 10 πυροσβέστες, 2 υδροφόρες και 1 μηχάνημα έργου ΟΤΑ.

Μοιράσου το άρθρο: