Ένα χρηστικό και απαραίτητο εγχειρίδιο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού, αποτελεί το βιβλίο για τις διαδικασίες καθαρισμού, απολύμανσης και αποστείρωσης επιφανειών, χώρων και  αντικειμένων, που εξέδωσε το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Το βιβλίο έγραψαν ο Αντώνης Παπαδάκης, Υγιεινολόγος, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας και ο Ελευθέριος Κουφάκης, χημικός πολυμερών, και διανέμεται δωρεάν, ενώ εγκαινιάζει τη σειρά: «Επιστημονική Βιβλιοθήκη των Τεχνικών Σχολών Επιμελητηρίου Ηρακλείου».

«Το βιβλίο περιλαμβάνει οδηγίες καλών πρακτικών και υγειονομικών πρωτοκόλλων, που εδράζονται στις συστηματικές μεθόδους καθαρισμού, απολύμανσης, εξυγίανσης και αποστείρωσης, σύμφωνα όμως και με τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας που θα πρέπει να εφαρμόζονται, για την επαύξηση της προστασίας και της ασφάλειας των πολιτών και των εργαζομένων, με σκοπό την πρόληψη και προστασία από τις περιβαλλοντικές μολύνσεις», αναφέρουν στον πρόλογό τους οι συγγραφείς.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα έργο, το οποίο συγκεντρώνει όλες τις επικαιροποιημένες οδηγίες του υπουργείου Υγείας, του Ε.Ο.Δ.Υ. των Ευρωπαϊκών και παγκόσμιων αρχών δημόσιας υγείας, και δεν προορίζεται για να αντικαταστήσει τις επίσημες κατευθυντήριες οδηγίες των αρμόδιων φορέων δημόσιας υγείας, σχετικά με τις διαδικασίες του περιβαλλοντικού καθαρισμού και απολύμανσης.

Στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, Παύλος Μπαριτάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Νίκος Συριγωνάκης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Λάμπρος Βαμβακάς, είπε ότι τέτοιες εκδόσεις, «συνεργούν στα μέτρα πρόληψης, τα οποία έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν δραστικά την περιβαλλοντική επιμόλυνση και βελτιώνουν την απόδοση των μέτρων καθαρισμού και απολύμανσης».

Ο πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Μανώλης Αλιφιεράκης, επισήμανε ότι «ο αποτελεσματικός περιορισμός εξάπλωσης της πανδημίας απαιτεί άμεσα μέτρα και ενημερωμένους πολίτες, γι’ αυτό το Επιμελητήριο Ηρακλείου, με αίσθημα ευθύνης ανταποκρίθηκε τάχιστα στις νέες συνθήκες, προσφέροντας αυτό το βιβλίο σε όλους τους επιχειρηματίες – μέλη του, σε εργαζόμενους και σε κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται να προστατευθεί και να προστατέψει τη δημόσια υγεία».

Μοιράσου το άρθρο: