Νέα επιχείρηση, με την συνδρομή της αστυνομίας έγινε σήμερα από τη ΔΕΥΑ Ηρακλείου, στον καταυλισμό των Ρομά, στη Νέα Αλικαρνασσό, για την αποκατάσταση βλάβης στον αγωγό υδροδότησης των Μαλίων, ο οποίος τροφοδοτεί τις δυτικές συνοικίες της πόλης.
Άγνωστοι δράστες την περασμένη Παρασκευή, άνοιξαν φρεάτιο στο οποίο καταλήγει ο αγωγός των Μαλίων προκειμένου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Γιώργο Βουρεξάκη, να προχωρήσουν σε υδροκλοπή. Έριξαν πέτρες για να αλλάξουν την φορά του νερού με αποτέλεσμα να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη στον αγωγό.
Σήμερα, υπάλληλοι της Επιχείρησης με την συνδρομή ειδικού μηχανήματος και παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, προχώρησαν στην αποκατάσταση της βλάβης και στην δημιουργία νέας σταθερής κατασκευής προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον, φαινόμενα δολιοφθοράς και κλοπής του νερού.
Πριν από λίγες εβδομάδες, η ΔΕΥΑΗ υποχρεώθηκε και πάλι να προβεί σε ανάλογες εργασίες σε άλλο σημείο στο ανατολικό κομμάτι του καταυλισμού, όπου κάποιοι είχαν προχωρήσει σε δολιοφθορά και στον αγωγό ύδρευσης. Να σημειωθεί ότι λόγω οφειλών που υπερβαίνει στις 60.000 ευρώ, η Δημοτική Επιχείρηση έχει προχωρήσει στην διακοπή υδροδότησης σε αυτό κομμάτι του καταυλισμού.

Μοιράσου το άρθρο: