Επιστρέφουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο τα μίνι μπας, στο Ηράκλειο, τα οποία είχαν διακόψει τα δρομολόγιά τους την περίοδο της καραντίνας και την λήξη της σύμβασης με το Αστικό ΚΤΕΛ.
Κατά, της σύναψης νέας σύμβασης είχε προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης η δημοτική παράταξη “Ενεργοί Πολίτες”, η οποία απορρίφθηκε.
Μετά την εξέλιξη αυτή και την ολοκλήρωση των απαιτούμενων εγκρίσεων από την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, ο δήμος Ηρακλείου είναι έτοιμος να προχωρήσει στην υπογραφή νέας σύμβασης.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Αυτές οι αποφάσεις έρχονται να επιβεβαιώσουν απλώς ότι εμείς, ως Δημοτική Αρχή, κινηθήκαμε αποκλειστικά με βάση την κείμενη νομοθεσία και με μόνο γνώμονα το καλό της πόλης και των δημοτών. Το σημαντικότερο είναι ότι οι χιλιάδες άνθρωποι που χρησιμοποιούσαν την κόκκινη και την μπλε γραμμή και περίμεναν πως και πως την επανέναρξή τους, σύντομα θα ικανοποιηθούν. Οι διαδικασίες για την ανανέωση της σύμβασης έχουν ξεκινήσει ήδη, ώστε το προσεχές διάστημα να επαναλειτουργήσουν οι δύο υφιστάμενες γραμμές από Παγκρήτιο Στάδιο και Νέα Αλικαρνασσό και ταυτόχρονα εργαζόμαστε για τη δημιουργία τρίτης γραμμής η οποία θα εξυπηρετεί της νότιες αστικές περιοχές του Δήμου, εκκινώντας από τη Λεωφόρο Κνωσού».

Μοιράσου το άρθρο: