Το αργότερο σε τέσσερις μήνες, θα είναι σε πλήρη εξέλιξη το εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου της Κρήτης, στο Καστέλι του δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Χθες, βρέθηκαν στην περιοχή, κορυφαία στελέχη της αναδόχου εταιρίας ΤΕΡΝΑ τα οποία πραγματοποίησαν αυτοψία στην έκταση όπου θα δημιουργηθεί το νέο αεροδρόμιο και είχαν συνάντηση με τον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος Ζαχαρία Καλογεράκη. «Μας ενημέρωσαν ότι μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την συγκρότηση της θυγατρικής εταιρίας «Αριάδνη group» η οποία θα κατασκευάσει και θα λειτουργήσει το νέο αεροδρόμιο. Θα ακολουθήσει η υπογραφή της σύμβασης με το Υπουργείο η οποία τέλη του Φλεβάρη αναμένεται να κυρωθεί από το Κοινοβούλιο», δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου, ο δήμαρχος.

Η εταιρία είναι έτοιμη να λειτουργήσει μετά τις 20 Φεβρουαρίου σε οίκημα που μίσθωσε στο Καστέλι, γραφείο το οποίο θα διαχειρίζεται τα θέματα που θα προκύπτουν.
Οι δύο πλευρές στην χθεσινή συνάντηση συμφώνησαν στην αυστηρή τήρηση των περιβαλλοντικών όρων του έργου το οποίο θα παρακολουθείτε από αρμόδια επιτροπή.
Οι εκπρόσωποι της εταιρίας φάνηκαν θετικοί στο ζήτημα που έθεσε ο κ. Καλογεράκης να έχουν προτεραιότητα στις προσλήψεις τόσο στο κατασκευαστικό κομμάτι όσο και στην στελέχωση των υπηρεσιών του νέου αεροδρομίου, κάτοικοι της περιοχής.

Μοιράσου το άρθρο: