Τη σύμβαση για την κατασκευή του έργου αντιπλημμυρικής προστασίας της ευρύτερης περιοχής του Γαζίου υπέγραψε χθες ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Το έργο εντάχθηκε προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με πόρους που μεταφέρθηκαν από το πρόγραμμα «Φιλόδημος», και ο προϋπολογισμός του έπειτα από τη δημοπράτηση ανέρχεται στα 3.314.032 ευρώ.

Πρόκειται για έργο ιδιαίτερα σημαντικό, με στόχο να επιλυθούν τα διαχρονικά πλημμυρικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή του Γαζίου και της Αμμουδάρας.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, ανέφερε: «Η θωράκιση από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις πλημμύρες δεν γίνεται με λόγια και ευκαιριακή κριτική. Γίνεται με έργα. Είμαι βέβαιος ότι αυτό ακριβώς θέλουν και οι συμπολίτες μου. Με χαρά υπογράψαμε σήμερα τη σύμβαση κατασκευής αντιπλημμυρικής προστασίας στο Γάζι. Ένα μεγάλο έργο τελικού προϋπολογισμού 3,3 εκατομμυρίων ευρώ. Επόμενος στόχος η ολοκλήρωση του διαγωνισμού και η εκκίνηση του αντιπλημμυρικού έργου στο Τσαλικάκι”.

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου ανέρχεται στους 30 μήνες.

Μοιράσου το άρθρο: