Παράταση στην συλλογή δηλώσεων για τις υπό κτηματογράφηση περιοχές του δήμου Μινώα Πεδιάδας ζητάει με επιστολή του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη και τη διοίκηση του Εθνικού Κτηματολογίου, ο δήμαρχος της περιοχής Μανώλης Φραγκάκης.
Η προθεσμία για τον δήμο Μινώα Πεδιάδας και τέσσερις ακόμη δήμους της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου, λήγει αύριο και ο κ. Φραγκάκης ζητεί την παράταση της διαδικασίας μέχρι το τέλος του 2019.
Αντίστοιχα αιτήματα έχουν υποβληθεί και από βουλευτές του νομού, καθώς τα προβλήματα είναι πολλά στη διαδικασία και το ποσοστό υποβολής δηλώσεων σε χαμηλά επίπεδα.
Όπως σημειώνει ο κ. Φραγκάκης «η εν λόγω παράταση κρίνεται απαραίτητη δεδομένων των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι πολίτες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων τους μέχρι την ορισθείσα καταληκτική ημερομηνία, λαμβάνοντας υπόψη τους παράγοντες που δυσχεραίνουν την έγκαιρη υποβολή δηλώσεων για την πλειονότητα των πολιτών που έχουν ιδιοκτησίες εντός των διοικητικών ορίων του αγροτικού Δήμου Μινώα Πεδιάδας, που αφορούν: α) στη χρησικτησία και το γεγονός ότι σε αρκετές περιπτώσεις δεν διατίθενται τίτλοι ιδιοκτησίας, β) στην έλλειψη τοπογραφικού στις πλείστες των περιπτώσεων και γ) στην καθυστερημένη έκδοση απαραίτητων δικαιολογητικών σε περιπτώσεις αποδοχής κληρονομιάς από τις αρμόδιες δικαστικές υπηρεσίες και υποθηκοφυλακεία».

Μοιράσου το άρθρο: