Συνεχίζεται από χθες (Τρίτη) το απόγευμα και στη Μεσσηνία, η επέλαση του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας με την επωνυμία «Βικτώρια».
Παρ΄όλ΄αυτά οι έντονες, υψηλής ραγδαιότητας βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες που πλήττουν τις τελευταίες ώρες την περιοχή καθώς και οι ισχυροί νότιοι άνεμοι αλλά και οι μικρές, τοπικής έκτασης χαλαζοπτώσεις δεν έχουν δημιουργήσει προβλήματα στο νομό μας. Σταδιακή βελτίωση με εξασθένηση των φαινομένων πάντως, θ΄αρχίζει να παρουσιάζεται από το μεσημέρι σήμερα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Καλαμάτας ο αρμόδιος για την «Πολιτική Προστασία» αντιδήμαρχος Γιάννης Μπάκας ανέφερε πως από την πρώτη στιγμή, ο δήμος βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας με το αρμόδιο προσωπικό και τα αναγκαία μηχανήματα (οχήματα και μηχανήματα έργου) να είναι στη διάθεση των πολιτών για παν ενδεχόμενο. Όπως είπε, από χθες έχουν ενημερωθεί οι Πρόεδροι όλων των Κοινοτήτων του Δήμου, για να λάβουν τα αναγκαία μέτρα.

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται παράλληλα και η Δημοτική Αρχή Μεσσήνη όπως και το αρμόδιο Τμήμα Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας προκειμένου αν παραστεί ανάγκη, να εφαρμόστει το επικαιροποιημένο μνημόνιο ενεργειών και δράσεων του «Γενικού Σχεδίου αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων και χιονοπτώσεων-παγετού περιόδου 2019 -2020».
Για οποιαδήποτε πληροφορία οι δημότες της Μεσσήνης μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα της Πολιτικής Προστασίας: 27223-60107 και 27223-60182

Μοιράσου το άρθρο: