Να ανοίξουν τα καταστήματα και να παταχθεί το ηλεκτρονικό παρεμπόριο ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, ο Εμπορικός Σύλλογος Μεσσήνης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Καλαμάτας, ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Πετρόπουλος, τόνισε πως ο τζίρος των καταστημάτων της πόλης έχει εκμηδενιστεί από τα δύο lockdown -και ιδιαίτερα από αυτό που είναι ακόμα σε ισχύ-, την ώρα που -όπως είπε- βρίσκεται σε έξαρση το «ηλεκτρονικό παρεμπόριο» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Για αυτόν τον λόγο η πρόσφατη επιστολή απευθύνεται και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καθώς και στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο κ. Πετρόπουλος έκανε λόγο για “αθέμιτο ανταγωνισμό από άτομα που ουδεμία σχέση έχουν με το εμπόριο, ούτε διατηρούν επιχείρηση, άδεια πώλησης ή επαγγελματικό ΑΦΜ”, και υπογράμμισε την επείγουσα ανάγκη επαναλειτουργίας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μια και -όπως ανέφερε- τίθεται θέμα επιβίωσης μετά τις υποχρεώσεις που έχουν συσσωρευτεί, αλλά και του γεγονότος ότι στην πλειονότητά τους δε διαθέτουν e-shop ώστε να ανταγωνιστούν επί ίσοις όροις.

Μοιράσου το άρθρο: