Απολύτως ελεγχόμενη έως και ικανοποιητική παραμένει η κατάσταση όσον αφορά την πανδημία της Covid-19 στον νομό Μεσσηνίας, καθώς χθες, Πέμπτη, ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 12 νέα κρούσματα κορονοϊού, ενώ «ανάσες» φαίνεται πως παίρνει και η κλινική Covid του νοσοκομείου Καλαμάτας -τις τελευταίες ώρες νοσηλεύονται εκεί σε σχετικά καλή κατάσταση 20 συνολικά ασθενείς, καθώς χθες έλαβαν εξιτήριο ακόμα τρεις.

Στο μεταξύ, συνεχίστηκε και χθες η διενέργεια του δωρεάν δειγματοληπτικού μοριακού ελέγχου των εργαζόμενων στον δήμο Πύλου-Νέστορος -που γίνεται στο δημαρχιακό κτίριο της Πύλου από το ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Ο Δήμος, μάλιστα, απέκτησε και τον δικό του ειδικό χώρο διαλογής και απομόνωσης για τα κρούσματα του κορονοϊού (ISOBOX), που στήθηκε στο σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου και Λυκείου της Πύλου.

Μοριακά τεστ για Covid-19 διενεργήθηκαν χθες το πρωί στο δικαστικό μέγαρο της Κυπαρισσίας -ύστερα από σχετικό αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου της περιοχής- και στη συνέχεια η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ μετέβη στο ΚΕΦΙΑΠ των Φιλιατρών για τη διενέργεια ανάλογων εξετάσεων σε φιλοξενούμενους και εργαζόμενους.

Μοιράσου το άρθρο: